Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Cotmeana, satul Lințești, la un accident rutier

ro

21 May, 2024 10:50 336 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 20.05.2024, ora 08:00 – 21.05.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 46 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
         INCENDII:
         (ora 16:04) Colegii noștri de la Detașamentele de Pompieri Pitești și Bradu au fost solicitați să acționeze în municipiul Pitești, strada Livezilor, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe. Echipajele ajunse la locul solicitării au lichidat rapid incendiul, evitând astfel propagarea la întreg acoperișul. În urma producerii evenimentului, a ars asteriala pe o suprafață de aproximativ 1 mp. Paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex feminin care prezenta atac de panică, iar în urma acordării îngrijirilor medicale, persoana a refuzat transportul la spital.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         (ora 13:58) Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Cotmeana, satul Lințești, la un accident rutier în care au fost implicate un autotren și un autoturism. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o persoană de sex masculin, în vârstă de 45 de ani, care prezenta atac de panică. Salvatorii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.
 
         (ora 22:45) Pompierii de la Detașamentul Mioveni au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, la un accident rutier produs în comuna Coșești, satul Păcioiu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului, au rezultat trei victime care au fost monitorizate și transportate la spital de echipajele medicale. Paramedicii SMURD au asistat două persoane de sex masculin, în vârstă de 29, respectiv 36 de ani, care prezentau diferite traumatisme. Pompierii au mai asigurat și măsuri specifice, pe carosabil fiind identificate scurgeri de lichide combustibile.
 
         (ora 03:42) Un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție a acționat în municipiul Pitești, bulevardul Republicii, la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a  lovit un stâlp de electricitate. În urma evenimentului nu au rezultat victime, la locul solicitării pompierii asigurând măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.
 
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 40 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii