Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu pentru gestionarea unui accident chimic, la Școala „Ion Jalea” din Constanța

ro

22 May, 2024 12:57 477 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța






Ieri, la Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea" din Constanța, a avut loc un amplu exercițiu tematic pentru gestionarea unui accident major cu substanțe periculoase. Activitatea a fost organizată de Primăria Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță și S.C. Chimpex S.A.

Conform scenariului, pe 21.05.2024, S.C. Chimpex S.A. a mutat 500 de tone de azotat de amoniu dintr-un total de 5000 de tone, în timpul lucrărilor de mentenanță. O eroare tehnică a declanșat un incendiu în spațiul de depozitare, generând nori de fum toxic purtați de vânt pe direcția sud-nord, afectând zona cartierului ICIL și Școala Gimnazială Nr. 24 "Ion Jalea", potrivit Primăriei Constanța.

„Datorită amploarei incendiului și toxicității fumului, a fost necesară evacuarea elevilor și a personalului școlii. Semnalul intern de alarmare a fost activat, iar elevii, îndrumați de cadrele didactice, au fost evacuați în curtea școlii și transportați de autobuzele CT BUS în afara zonei de pericol.
Pe parcursul exercițiului, copiii s-au comportat exemplar, respectând instrucțiunile profesorilor și îndreptându-se spre locul de adunare stabilit. Cadrele didactice au verificat sălile de clasă pentru a se asigura că toți elevii au fost evacuați în siguranță. Exercițiul s-a desfășurat fără incidente și a fost finalizat cu succes, semnalul „Încetarea alarmei” fiind transmis la final”, specifică sursa menționată.

Exercițiul a avut ca scop perfecționarea deprinderilor în acordarea primului ajutor și reducerea timpului de răspuns în situații de urgență, pregătind elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar pentru a reacționa eficient în cazul unui accident chimic.
 

„Municipalitatea va organiza periodic astfel de activități în unitățile de învățământ constănțene pentru a asigura pregătirea continuă și eficientizarea misiunilor de răspuns”, punctează primăria.

 
Citește și
Lucrări de asfaltare pe o stradă din centrul municipiului. Circulația, oprită - Vezi unde (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii