Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusivitate - Cinci candidati pentru Parchetul Curtii de Apel Adina Florea, respinsa de INM

ro

17 May, 2010 02:47 4877 Marime text
deschidere.jpgMagistratul Adina Florea, procurorul general al Constanţei, a fost respins la examenul de promovare în funcţie de conducere. Institutul Naţional al Magistraturii a respins candidatura Adinei Florea pe motiv că aceasta nu ar îndeplini condiţiile privind gradul profesional. În acelaşi timp, a fost admisă candidatura altor patru procurori.

INM a stabilit datele de examen pentru numirea în funcţii de conducere la instanţe şi parchete, la instanţele arondate Curţii de Apel Constanţa fiind scoase la concurs postul de vicepreşedinte al Judecătoriei Medgidia, şi, respectiv, preşedinte al Judecătoriilor Măcin, Tulcea şi Babadag. În privinţa Parchetelor, au fost scoase la concurs postul de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi, respectiv, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit calendarului de examinare, în perioada 30 mai - 6 iunie va avea loc testarea psihologică, fiind vorba despre evaluarea capacităţii candidaţilor de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi, respectiv, despre verificarea rezistenţei la stres. Ulterior, în intervalul 12 - 22 iunie, candidaţii vor susţine proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, iar pe 27 iunie va avea loc susţinerea testării scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Dacă totul merge conform programului, pe 6 iulie vor fi afişate rezultatele.

adina_florea_01.jpgPatru pe loc

Potrivit datelor oficiale, candidatura magistratului Adina Florea, actualul procuror general al Constanţei, a fost respinsă, pe motiv că aceasta nu ar îndeplini condiţiile privind gradul profesional. La acest moment, în cursa pentru şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au mai rămas patru candidaţi, respectiv procurorii Iuliana Magdalena Olteanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, Gigel Marian Alexandru, Camelia Elena Grecu şi Ioana Ursache, ultimii trei fiind din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Printre procurorii constănţeni care s-au mai înscris la examenul pentru funcţiile de conducere a Parchetelor se numără şi magistratul Zarafina Puiu, dar şi Valentina Boboc, care au optat pentru funcţia de prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit INM, candidaţii respinşi în urma verificării pot formula contestaţii în termen de 24 de ore de la afişarea listelor, la Consiliul Superior al Magistraturii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 28 May, 2010 23:08 mai justice , sau de fapt metin iubitorul de cadavre! ce ai de scrii idiotenii? ai regretul vremurilor cand erai mic parlamentar si faceai trafic de influenta? ti-a ajuns funia la par, jegos nespalat.....
  • justice 17 May, 2010 09:40 a intrat in corzi deliorga de la csm? ce fac sri si dna?atentie la cristian deliorga adina florea a nita vicepresed trib cta jud epure teodor nita -fost avocat al mafiei fosta judecatoare nasta actual georgescu-urmariti legatura lor ....sri dna csm si dga atentie
  • procuror 17 May, 2010 08:53 adina "buruiana" si puiu zuzafina functii de conducere? procurorii corectii muncesc de rup si sunt promovate protejatele lui deliorga.mare coruptie in justitia noastra.
  • elena 17 May, 2010 08:20 era si timpul,DUMNEZEU-VEDE-SI LOVESTE CAND ESTE TIMPUL. CAND VOR APLICA LEGEA CINSTIT,FARA A DA CASTIG POLITICIENILOR SI MAFIOTILOR IN CAZ DE CRIMA,POATE ATUNCI VOR FI AVANSATE IN POSTURI INALTE. UNDE ESTE LEGE,NU POATE FI VORBA DE TOCMEALA,MAI ALES CAND ESTE VORBA DE VIATA OMULUI.
  • .... 17 May, 2010 07:52 haha ai luat-o Adinutza :) Acum stai si plangi de-ti sare camesha de pe tine! NU te mai sustine iubitzelul Deliorga :P