Proiectul ARGUS SA privind închiderea celulei 2 a depozitului de deșeuri din Lumina nu necesită evaluare de mediu
Proiectul ARGUS SA privind închiderea celulei 2 a depozitului de deșeuri din Lumina nu necesită evaluare de

Direcția Județeană de Mediu (DJM) Constanța a anunțat că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul depus de ARGUS SA, ce vizează închiderea celulei (alveolei) 2 a depozitului de deșeuri tehnologice amplasat în comuna Lumina, județul Constanța.
Decizia a fost luată în cadrul etapei de încadrare a procedurii de reglementare și poate fi consultată de publicul interesat la sediul DJM Constanța (str. Unirii nr. 23) sau online la adresa http://djmct.anmap.gov.ro. Observațiile sau comentariile publicului pot fi trimise până la data de 1 august 2025.
Proiectul presupune închiderea controlată a unei celule de depozitare a deșeurilor
Proiectul vizează măsuri tehnice de închidere și stabilizare a unei celule utilizate pentru deșeuri tehnologice, măsuri considerate conforme cu cerințele de protecție a mediului. În mod obișnuit, astfel de intervenții sunt realizate în baza unui plan de monitorizare post-închidere și presupun impermeabilizare, compactare și acoperire a deșeurilor, pentru a preveni poluarea solului și a apelor subterane.
Despre ARGUS SA
Cu o istorie de peste 30 de ani, ARGUS SA este una dintre cele mai mari companii din România în domeniul fabricării uleiurilor și grăsimilor. Înregistrată cu sediul în municipiul Constanța, pe strada Industrială nr. 1, societatea deține mai multe puncte de lucru în județul Constanța (inclusiv la Lumina și Mangalia), dar și în județul Călărași.
În 2024, compania a raportat o cifră de afaceri de 218 milioane lei, în scădere cu 12% față de anul anterior, și o pierdere de aproape 23 milioane lei, deși numărul de angajați a crescut ușor, ajungând la 240.
ARGUS este administrată în prezent de un consiliu format din Costin Teodora Negoita, Daniela Popica și Delia-Maria Ștefan, persoane cu funcții în mai multe companii naționale din domeniul construcțiilor, turismului și industriei alimentare.
Compania este condusă de un consiliu de administrație, iar printre numele asociate în trecut cu managementul se numără George-Gabriel Vișan, fost deputat PSD de Constanța.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, rectificat pentru anul 2024, aporbat de acționarii Argus SA
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp