Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Florea cu sanse mari de a ajunge procuror general

ro

21 May, 2010 01:30 5628 Marime text
deschidere.jpgCSM a decis că actualul procuror general al Constanţei trebuie să fie unul dintre cei cinci candidaţi pentru funcţie

Magistratul Adina Florea, procurorul general al Constanţei, a reintrat în cursa pentru postul pe care îl ocupă cu delegaţie, Consiliul Superior al Magistraturii admiţându-i contestaţia formulată împotriva respingerii candidaturii sale.

După ce Institutul Naţional al Magistraturii i-a respins candidatura, pe motiv că nu ar îndeplini condiţia privind gradul profesional, actualul procuror general al Constanţei a atacat la Consiliul Superior al Magistraturii decizia INM. În cursul şedinţei de ieri a Secţiilor CSM, magistraţii au decis că Adina Florea întruneşte, de fapt, toate condiţiile pentru a-şi putea depune candidatura pentru funcţia de procuror general al Constanţei. Mai exact, potrivit judecătorului Cecilia Morariu, purtătorul de cuvânt al CSM, motivul pentru care fusese respinsă candidatura procurorului constănţean era că, la data la care s-a înscris pentru concurs, nu se cunoşteau rezultatele examenului de promovare în grad. Astfel, pe 9 mai, Adina Florea a susţinut examenul pentru a obţine gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, la momentul respectiv având grad de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal. Înscrierile pentru funcţia de procuror general al Constanţei au avut loc pe 14 mai, la cinci zile după ce magistratul a susţinut examenul de promovare în grad, însă, la momentul acela, nu se cunoşteau rezultatele examenului din 9 mai, astfel că INM a respins candidatura Adinei Florea, pe motiv că nu ar avea gradul necesar.

adina_florea_06.jpgCine a rămas în cursă

Între timp, s-au afişat rezultatele examenului din 9 mai şi s-a constatat că procurorul l-a promovat cu succes, astfel că i-a fost admisă contestaţia, iar magistratul Adina Florea a devenit, din nou, unul dintre cei cinci candidaţi pentru funcţia de procuror general al Constanţei. În prezent, în cursa pentru şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa s-au înscris, în afară de Adina Florea, alţi patru candidaţi, respectiv Iuliana Magdalena Olteanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, Gigel Marian Alexandru, procurorul general adjunct al Constanţei, Ioana Ursache şi Camelia Elena Grecu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au precizat că, cel mai probabil, şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa va reveni totuşi magistratului Adina Florea. În ceea ce priveşte calendarul examinării, trebuie menţionat că astăzi este ultima zi de depunere a proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 21 May, 2010 16:26 deliorga cristian aranjeaza sa iasa amanta lui-sa vedem cum cenzurati
  • popdpap 21 May, 2010 08:42 In legatura cu admiterea D-nei Adina Florea la concursul pentru ocuparea postului ce il ocupa cu delegatie , e bine sa se stie ca dansa este aceea la care au fost redirijate(si sunt pastrate sub cheie)toate reclamatiile adresate de f. multi cetateni,organelor centrale ,,DNA,Procurorul General al Romaniei,Politiei si altele" ,referitoare la retrocedari-terenuri si imobile-retrocedari cu acte false(imputerniciri)- unor persoane din Grecia ,care cf.art.5 din Lg. 10/2001,nici nu au dreptul la retrocedari,pentruca au beneficiat de prevederile acordurile incheiate de statul Roman cu statul Elen ,acorduri precizate in anexele Lg.10/2001.Aceste imobile trebuie sa ramana statului Roman ,nu mafiotilor,si nu trebuiesc scosi locatarii ce locuiesc in aceste imobile de peste 50 ani.Ar fi bine sa se ceara D-nei Adina Florea sa apere averile statului Roman ,sau sa fie pedepsita cf.legilor,alaturi de cei 37 din Primarie ,ale caror afaceri necurate le apara.