Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa - 19.05.2009

ro

19 May, 2009 16:03 1771 Marime text

MINISTERUL  ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
SECTIA   REGIONALA   DE   POLITIE   TRANSPORTURI CONSTANTA
Tel . FAX :  0241.665001                                                                 
Constanţa, 19 mai 2009

                                                                      BULETIN  DE PRESĂ


In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:

1. La data de 18.05.2009, lucratorii Biroului de Politie T.N. Constanta Sud, actionand pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor comise in legatura cu operatiunile de import si export, impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Constanta Sud, au efectuat control fizic vamal al marfurilor dintr-un container sosit in Portul Constanta Sud cu nava CHACABUCO, la data de 11.05.2009, importatorul marfurilor fiind o societate cu sediul in Bucuresti.
La controlul fizic total al containerului, avand ca tara de origine China, s-a constatat existenta unui numar de 600 colete x 1.000 bucati brichete, care nu erau trecute in declaratia vamala de tranzit, avand o valoare de piata de aproximativ 300.000 lei.
Cercetarile continua pentru stabilirea exacta a valorii brichetelor in vama si a taxelor aferente, iar cu privire la cantitatea de marfa enuntata mai sus, s-a dispus retinerea acesteia de catre organele vamale, in vederea confiscarii.
In cauza s-a intocmit dosar penal administratorului societatii, sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamala.


 OFITER RELAŢII MASS-MEDIA,         
   Subcomisar de politie
                                            MIRON CERASELA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii