Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa - 27.10.2009

ro

27 Oct, 2009 13:59 2280 Marime text

MINISTERUL  ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
SECTIA   REGIONALA   DE   POLITIE   TRANSPORTURI CONSTANTA
Tel . FAX :  0241.665001                                                                 
Constanţa, 27 octombrie 2009
BULETIN  DE PRESĂ


In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:

 1. La data de 26.10.2009, lucrătorii Secţiei au organizat si executat o acţiune împreună cu agenţi de pază din cadrul S.C. Rompetrol S.A., pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de produse petroliere din vagoanele de marfă tip cisternă, care circulă pe relaţia de cale ferată Constanţa – Cernavodă. Cu această ocazie, poliţiştii care se aflau în zona Staţiei C.F. Saligny, jud. Constanţa, s-au sesizat din oficiu, despre faptul că, un grup de 3 persoane s-au urcat pe vagoanele trenului de marfă nr. 20960 şi au început să încarce produs petrolier în recipiente din material plastic.
(Mod de operare: urcaţi pe vagoanele cisternă, indivizii deschid capacul şi scufundă în interiorul cisternei un bidon legat cu frânghii. După umplere scot bidonul din cisternă, repetând operaţiunea).
 Faţă de această situaţie, în jurul orei 19.05, după somaţia legală de încetare a activităţii infracţionale, un agent de poliţie, din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, a folosit arma de vânătoare din dotarea Secţiei, trăgând două focuri, primul in plan vertical, cu cartuşe cu bile din cauciuc, neletale, ocazie cu care s-a reuşit prinderea numitului Ţ.  IULICĂ, 20 ani, din com. Saligny, jud. Constanţa, fără ocupaţie, cu antecedente penale pentru furturi din vagoane (aproximativ 20 dosare penale).
 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, rupere de sigilii şi pătrunderea fără drept în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare. La locul faptei s-au găsit aproximativ 500 l benzină.
 În continuare se desfăşoară activităţi pentru identificarea şi prinderea celorlalte două persoane, fiind posibil ca una dintre ele să fi fost rănită.
 
2. În urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, a fost identificat cadavrul cu identitate nescunoscută pescuit la data de 28.06.2009, din apele Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona localităţii Cumpăna, ca fiind numita:
BOSTAN OLGA , de 56 ani, din mun. Slobozia, pensionară, care, la data de 14.05.2009, a dispărut de la domiciliu în împrejurări suspecte.
 La data de 22.05.2009 a fost reclamată dispariţia, fiind dată în urmărire naţională.
 Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru stabilirea împrejurărilor în care persoana a ajuns în locul în care a fost găsită decedată.


 În urma necropsiei s-a stabilit că “moartea a survenit datorită asfixiei mecanice prin înec”. Pe cadavru nu au fost găsite urme de violenţă, însă având în vedere poziţia în care a fost găsită victima şi faptul că aceasta era legată de o greutate, nu se exclude varianta omorului.

 3. 1. La data de 26.10.2009, in jurul orei 11.30, lucrătorii Postului de Poliţie T.F. Urziceni au fost sesizati telefonic de catre impiegat de miscare de serviciu in Halta C.F. Ialomita, despre faptul ca, in zona Haltei se afla un autoturism marca DACIA avariat si posibil abandonat.
 Echipa operativa care s-a deplasat la fata locului a constatat ca in zona Haltei C.F. Ialomita este abandonat autoturismul marca DACIA, care prezenta luneta, parbrizul, geamurile laterale usi, bara de protectie spate si lampa semnalizare fata, sparte.
 Din verificari efectuatete a rezultat ca, autoturismul apartine numitului E. Constantin, de 49 ani, din mun. Urziceni, jud. Ialomita, care a reclamat in dimineata zilei de 26.10.2009 la Politia mun. Urziceni, furtul autoturismului pe care l-a parcat in fata locuintei sale in noaptea de 25/26.10.2009.
 Cercetarile se continua de către lucratorii Politiei mun. Urziceni pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului, respectiv identificarii autorilor.

OFITER RELAŢII MASS-MEDIA,         
Subcomisar de politie
MIRON CERASELA
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii