Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa - 02.11.2009

ro

02 Nov, 2009 17:59 2027 Marime text

MINISTERUL  ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
DIRECTIA   POLITIEI   TRANSPORTURI
SECTIA   REGIONALA   DE   POLITIE   TRANSPORTURI CONSTANTA
Tel . FAX :  0241.665001                                                                 
Constanţa, 02 noiembrie 2009

BULETIN  DE PRESĂ

In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:
 
 1. La data de 31.10.2009, ora 08:00, acţionând pe linia prevenirii şi descopeririri furturilor din vagoanele de marfă ce se comit pe relaţia Port Constanţa - Palas, lucrătorii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul secţiei, s-au sesizat din oficiu despre faptul că în zona căii ferate, efectuează manevră de întoarcere un autotir pe a cărei remorcă se află un transcontainer.
 Întrucât la vederea organelor de poliţie conducătorul auto a dat semne de nelinişte, s-a procedat la oprirea şi legitimarea acestuia, stabilind că se numeşte E. NICOLAE, de 28 ani, din mun.Constanţa, fără ocupaţie cunoscut cu antecedente penale.
 La controlul transcontainerului s-a constatat că în interiorul acestuia se află un bazin din tablă care prezenta urme de produs petrolier, respectiv motorină. Cu ocazia verificării amănunţite a transcontainerului, s-a constatat că bazinul este  prevăzut cu  instalaţie de umplere / golire mascată în partea de jos a acestuia şi este umplut cca. 2/3 din volum cu motorină (cca. 10 tone).
De asemenea, în autotractor au fost găsiţi robineţi, ştuţuri metalice, racorduri, coliere şi un furtun de 2,80 metri, care compuneau o instalaţie artizanală folosită de infractori pentru sustragerea de combustibili din conductele transportoare.
 Din cercetări  a rezultat faptul că, numerele de înmatriculare ale autotractorului şi remorcii sunt false, acestea aparţinând în realitate unui ansamblu autotractor şi remorcă proprietatea unei societăţi din Bucureşti, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru categoria C,E.
 Cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi conducerea unui autovehicul cu  numere de înmatriculare false.
 Autotractorul si remorca in cauza au fost indisponibilizate şi se desfăşoară activităţi de cercetare pentru stabilirea proprietarului acestora, a provenienţei motorinei şi legăturilor infracţionale ale persoanei depistate.
  Ansamblul auto se află în incinta Poliţiei Port Constanţa.

OFITER RELAŢII MASS-MEDIA,
Subcomisar de politie
MIRON CERASELA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii