Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Ivan (PSD) Taxa pe tranzacţiile financiare face dreptate cetăţenilor împovăraţi de politicile de austeritate

ro

09 Mar, 2011 23:31 1028 Marime text

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a declarat că adoptarea rezoluţiei prin care Parlamentul European cere implementarea Taxei pe tranzacţiile financiare (TTF) este nu doar o victorie a socialiştilor europeni, dar mai ales o măsură care va face dreptate oamenilor de rând care, de câţiva ani, sunt singurii care trebuie să suporte politicile de austeritate promovate de guvernele conservatoare.

„Politica austerităţii, promovată intens de guvernele conservatoare, este profund inechitabilă şi chiar demagogică, cu atât mai mult cu cât declanşarea Crizei Economice n-a fost provocată de oamenii de rând, ci de instituţiile financiar-bancare, care au avut o viziune mult prea liberală asupra sistemului financiar. Nu este corect ca relansarea economică să se facă tot pe spinarea cetăţeanului, iar adevăraţii vinovaţi să fie în continuare privilegiaţii sistemului! Tocmai de aceea, votul dat în favoarea Taxei pe tranzacţiile financiare vine să restabilească dreptatea şi să mute povara Crizei şi în curtea băncilor şi marilor instituţii financiare. A venit momentul ca cei vinovaţi să <<plătească>> sau, mai bines spus, să pună şi ei umărul la generarea unor politici de relansare economică!", a declarat Cătălin Ivan, adăugând că o taxă europeană pe tranzacţiile efectuate de instituţiile financiar-bancare ar genera aproape 200 de miliarde Euro pe an, conducând la o mărire cu 1,3% a creşterii economice la nivelul UE şi crearea de peste 2 milioane de noi locuri de muncă.

Social-democratul a ţinut să precizeze că votul favorabil de marţi, din Parlamentul European, este o dovadă incontestabilă a faptului că direcţiile economice strategice, trasate la conferinţa internaţională a liderilor socialişti europeni de la Atena, unde a participat şi preşedintele PSD, Victor Ponta, sunt cele mai viabile alternative de relansare economică a Uniunii Europene, menite să contrabalnaseze politicile de austeritate promovate de guvernele conservatoare.

„Prioritatea noastră, şi a mea în particular, în calitate de europarlamentar român, este să demarăm cât mai curând posibil implementarea măsurilor legislative şi birocratice necesare introducerii acestei taxe la noi în ţară. Dintre toate statele membre, consider că România are cea mai urgentă nevoie de instituţionalizare a solidarităţii şi de construire a unei arhitecturi europene care să ofere slujbe pentru cei tineri și protecție celor bătrâni", a subliniat Ivan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii