Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numar record de participanți la Fara Asfalt

ro

28 Jun, 2010 20:05 922 Marime text

București, 28 iunie 2010 - Fără Asfalt, competiția de triatlon off‐road dedicată atât amatorilor, cât și sportivilor antrenați, a adunat un număr de 189 de participanți, dornici de mișcare și distracție.
Desfășurare Sâmbătă la ora 9:00, în 2 Mai, s‐a dat startul primei competiții de triatlon off‐road la malul mării. Fără Asfalt a adunat împătimiți ai înotului, alergării și mountain‐bike‐ului și i‐a provocat la un concurs antrenant și plin de surprize. Traseul spectaculos și probele variate au reușit să atragă un numar de 250 de înscrisi, dintre care 189 nu s‐au speriat de vremea urâtă și au participat la concurs.

În cadrul turei individuale, concurenții, profesioniști si amatori, au trecut prin trei probe: înot în mare, alergare pe plajă și faleză, ciclism pe un traseu inedit. Pentru a arăta că se poate și fără o pregătire fizică de excepție, Fără Asfalt a propus două variante de tură individuală: scurtă și lungă. Pentru ștafetă, concurenții au format echipe, în care fiecare membru a dus la capăt una sau două probe din cadrul triatlonului.
Concurenții Conceptul prietenos al competiției a atras oameni de toate vârstele: de la copii de 10 ani, până la adulți de peste 45 de ani, cu toții s‐au bucurat de traseele spectaculoase și au dat ce aveau mai bun pentru a încheia traseul cu succes.

Cel mai mic dintre participanți are 10 ani și a intrat în competiție alături de fratele lui, la proba de ștafetă. Cel mai tânăr participant care s‐a aventurat în tura lungă are 12 ani - Alexandru Petre din București, iar cel mai în vârstă - Daniel Ionescu, de 49 de ani, din Câmpina. Medaliat la Olimpiada de la Atena, înotătorul Răzvan Florea, a participat la proba ștafetă, alături de alți doi sportivi - echipa TYR, câștigând locul III și a continuat individual tura scurtă,
obținând locul IV în clasamentul final al acestei probe. Andreea Puchiu, în vârstă de 12 ani, a făcut ștafeta împreună cu mama și tatăl ei ("Family Team") și a reușit să termine proba de înot în timp record: 14 minute si 26 de secunde, al patrulea timp general pe distanța scurtă.

Câștigătorii

Tura Lungă Individual

Cea mai solicitantă dintre categorii, tura lungă individuală, a fost câștigată de Alexandru Diaconu, care a reușit să parcurgă cei 1,5 km înot, să alerge 9 km și să pedaleze 33 km mountain‐bike în doar 2 ore si 28 de minute. Același traseu a fost parcurs în 3 ore si 28 de minute de Irina Constantinescu, prietena lui, care a fost câștigătoarea la proba feminină.

Până la 22 de ani, Alex a participat la peste 60 de competiții de triatlon atât în România, cât și în afara țării. Irina are 26 ani și, când nu este la birou, se antrenează cu Alex pentru a obține rezultate și mai bune. Tura Scurta Individual

Tura individuală scurtă, constând în 750 metri înot, 6,5 km alergare, 33 km mountain‐bike a fost câștigată de Silviu Manea din Zărnești, care a dus la bun sfârșit cele trei probe în 2 ore și 20 de minute. Nici fetele nu s‐au lăsat mai prejos și câștigătoarea locului întai, Elena Olaru, a terminat cursa în 3 ore și 6 minute.

Ștafeta

Proba de ștafetă a fost câștigată de echipa Nomad Adventure Team, formată din Alin Ionuț Milian (înot), Victor Murineanu (alergare) și Daniel Sardan (mountain bike), care a terminat concursul în 1 oră si 55 de minute, la proba masculină. Cu fix o oră în plus a reușit să termine și echipa câștigătoare a fetelor, care au participat la proba de ștafetă (1 x 750 m înot + 1 x 6,5 km alergare + 1 x 33 km mountain‐bike) ‐ 2 ore și 55 minute.

Planuri de viitor

Tudor Hristescu, unul dintre inițiatorii proiectului Fără Asfalt a declarat cu această ocazie: "Evenimentul a fost o mobilizare de forțe extraordinară. În doar o lună jumăte de la nașterea conceptului Fără Asfalt, a avut loc competiția propriu‐zisă. Alături de noi au fost 45 de voluntari care au făcut posibilă desfășurarea fără incidente a evenimentului. Încheiem cu bucurie prima ediție Fără Asfalt, surprinși în mod plăcut de numărul mare de înscrieri
și de entuziasmul tuturor. Câștigători au fost cu toții, pentru că au intrat în joc și au luptat până la capăt, ignorând oboseala sau dificultățile traseului și depașindu‐și limitele. Le mulțumim tuturor și îi așteptăm anul viitor în număr și mai mare!".

După festivitatea de premiere, toți cei prezenți, participanți sau susținători, au sărbătorit victoria împreună pe aceeași plajă pe care s‐a ținut și concursul.

Proiectul Fără Asfalt propune triatlonul off‐road (XTerra) ca pe o variantă alternativă de petrecere a timpului liber și a apropierii de natură și dorește să arate ca acest sport poate fi practicat cu succes de publicul larg. Echipa organizatorică este condusă de Tudor Vlad și Tudor Hristescu.

Companiile care au susținut organizarea acestei prime ediții a Fără Asfalt sunt: Țuca Zbârcea & Asociații, Bikexpert, Felt Bicycles, TYR, Cucu Land, Suunto, Sponser, Rangali.ro, Corcova Roy & Dâmboviceanu, gooutdoor.ro, Bucovina, Divizia de Securitate BGS, Ambulanța BGS, NetSun, Adpoint, Clubul Sportiv Delfinul, Primăria Limanu.

Vă invităm să accesați site‐ul www.faraasfalt.ro sau pagina de Facebook ‐ http://www.facebook.com/pages/Faraasfalt/
129971777016683?ref=ts
pentru informații suplimentare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii