Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul MAE cu ocazia aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române

ro

24 Jan, 2017 09:18 1004 Marime text
Aniversăm astăzi, 24 ianuarie 2017, 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment de referință al istoriei naționale, pasul hotărâtor spre realizarea statului național unitar român.
 
În fiecare an diplomația română onorează cu recunoștință unitatea de cuget și simțire, spiritul național, devotamentul angajat în slujba constituirii și consolidării unui stat puternic, recunoscut pe plan internațional, principii care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza în Moldova și în Țara Românească.
 
Parcursul european susținut al națiunii române spre obținerea independenței și spre realizarea statului național unitar român modern a condus România la statutul său de astăzi, de partener recunoscut și apreciat în cadrul Uniunii Europene și al NATO, pilon de stabilitate regional și european. Împlinirea acestor idealuri a început cu Mica Unire, moment de incontestabilă măreție, prin schimbările profunde pe care le-a determinat și prin valoarea simbolică pe care o deține în sufletul românilor.
 
Preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, în ianuarie 2019, în contextul celebrării Centenarului și la împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, pune în concordanță acțiunea prezentă și marile împliniri ale istoriei românilor, prin menținerea vie a acestui spirit de unitate pentru înfăptuirea idealurilor naționale.
 
La mulți ani, România! La mulți ani, români!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii