Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

27 May, 2024 10:09 348 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Nr. 169 din 27 mai
 
                                        Peste 4.800 de intervenții și 29 de persoane salvate
în ultimele 72 de ore
 
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, s-au înregistrat 3.987 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, 242 de incendii și alte 641 de misiuni destinate protecției comunităților.
 
Astfel, în acest interval de timp, pompierii salvatorii au gestionat 4.870 situații de urgență produse la nivel național.
 
În ultimele 72 de ore, în urma misiunilor de prim ajutor, echipajele SMURD au asistat medical peste 4.000 de persoane aflate în dificultate.
 
De asemenea, prin stingerea celor 242 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării, pompierii au reușit să prevină extinderea flăcărilor la vecinătăți și să limiteze pagubele materiale.
 
Din totalul incendiilor, 73 au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 100 de ha.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni,  în ultimele 72 de ore, echipajele operative au gestionat 641 de situații pentru salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.
 
Pe timpul misiunilor derulate în acest sfârșit de săptămână, colegii noștri au salvat 29 de persoane aflate în situații critice.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 61 de mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție. Cele mai multe dintre acestea au semnalat prezența animalelor periculoase în județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro
 
De asemenea, descărcați aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din AppStore sau Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii