Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași "Prietenii pompierilor"

ro

27 May, 2024 15:48 331 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ NR. 44
"Prietenii pompierilor"
 
În data de 24 mai a.c., în municipiul Iași, pe Stadionul Tineretului a avut loc concursul "Prietenii pompierilor" - Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi "Prietenii pompierilor" se organizează, pe etape, de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și la nivel județean prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
Concursurile au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează având ca obiective:
  1. dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;
  2. formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fairplay;
  3. atragerea unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi "Prietenii pompierilor".
Concursul a cuprins următoarele probe:
  1. teoretică;
  2. pista cu obstacole;
  3. ştafeta de 400 m cu obstacole.
Proba teoretică s-a desfăşurat pe baza unui chestionar prin care s-a urmărit verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice stabilite de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Educaţiei.
Proba de îndemânare "Pista cu obstacole" - Când toate manevrele au fost terminate, echipajul, inclusiv comandantul a alergat spre locul de adunare. Când echipajul a fost adunat în linie pe două rânduri, cu faţa spre linia de start, comandantul a ridicat mâna dreaptă pentru a semnala arbitrului principal "Proba terminată". Cronometrorii au constatat că echipajul a terminat exerciţiul şi a fost adunat în totalitate, în același timp au oprit cronometrajul. Comandantul echipajului are misiunea de a supraveghea desfăşurarea probei, neavând dreptul să dea indicaţii în timpul exerciţiului de concurs. Acestuia şi concurenţilor le este interzis să vorbească în timpul desfăşurării probei. După concurs, comandantul a prezentat arbitrului principal echipajul.
Proba "Ştafeta de 400 m cu obstacole" s-a desfășurat pe două culoare. Fiecare concurent, din cei 9 care au alcătuit echipajul, a trebuit să treacă un obstacol sau să alerge o lungime de tronson.
La start s-au aliniat 5 echipaje, iar în urma centralizării rezultatelor clasamentul final a fost următorul:
  • Locul 1: Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi;
  • Locul 2: Școala Gimnazială Ciortești;
  • Locul 3: Școala Profesională Nicolae Bălăuță, Șcheia;
  • Locul 4: Liceul Teoretic ”Comandor Alexandru Cătuneanu”, Lunca Cetățuii;
  • Locul 5: Școala Gimnazială nr. 1, Costești.
Adresăm felicitări câștigătorilor, dar şi concurenților, care au surprins prin devotament, implicare, dăruire, spirit de echipă şi fairplay, cât şi profesorilor coordonatori, care i-au sprijinit, motivat și încurajat pe elevi!
Reprezentanţii ISU Iași mulțumește tuturor instituțiilor și persoanelor implicate în organizare şi sponsorilor, acest eveniment fiind remarcabil și de succes datorită tuturor! Mult succes participanților pe viitor!
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Salvatorii ieşeni sunt la datorie pentru apărarea vieţii şi bunurilor, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, sub deviza ,,CURAJ şi DEVOTAMENT”.
                                                  Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
                                                                  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii