Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Alcoolemii de peste 1 la mie, constatate de polițiști în trafic

ro

27 May, 2024 14:30 329 Marime text
Nr. 135 din 27 mai 2024
                                                                                                
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
          Acțiuni desfășurate de polițiști în județ, pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar
 
          La data de 24 mai a.c., poliţiştii Serviciului Ordine Publică Bacău, împreună cu cei din județ au desfășurat activități, în mediul urban și rural, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar și a faptelor antisociale.
     În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au susținut 16 ședințe la orele de curs, pentru prevenirea bullyingului, faptelor cu violență, absenteismului și abandonului școlar, beneficiari fiind 520 de elevi.
          Acțiunile au vizat și verificarea respectării prevederilor legale de către societăţile comerciale şi persoanele fizice, situate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, fiind controlate 35 de unități economice.
          De asemenea, a fost verificată și modalitatea de acces în unitățile şcolare, fiind controlați 12 paznici.
          În urma controalelor efectuate, polițiștii au identificat peste 150 de elevi care absentau nemotivat de la orele de curs și au întocmit 15 informări către unitățile de învățământ.
Acțiunile vor continua până la încheierea anului școlar.
 
  •  
 
Acțiunile din weekend ale polițiștilor, în județ
 
          La data de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, a faptelor antisociale și a delictelor silvice.
     În cadrul activităților au fost verificate 70 de autovehicule, au fost legitimate peste 80 de persoane și au fost efectuate 48 de testări cu aparatele din dotare.
          Totodată, au fost identificate 6 persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din municipiul Moinești.
     Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 28.000 de lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.
 
  •  
           
 
          De asemenea, la aceeași dată, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului, împreună cu specialiști din cadrul R.A.R. Bacău au acționat în zona de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
     În cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 70 de autovehicule și au fost legitimate 82 de persoane.
     Polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, au retras 5 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
  •  
 
 
Ajuns în arest după ce ar fi încălcat ordinul de protecție
 
 
          La data de 26 mai a.c, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au reținut un bărbat de 46 de ani din municipiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
 
          Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 25 mai a.c., în jurul orei 17:00, cel în cauză a revenit la domiciliul soției sale în vârstă de 44 de ani, deși îi era interzis să se apropie la mai puțin de 100 de metri de locuință, prin ordinul de protecție provizoriu emis de polițiștii Secției 2 Poliție Bacău.
          După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut de polițiști și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu.
 
 
  •  
 
 
Alcoolemii de peste 1 la mie, constatate de polițiști în trafic
 
 
          La data de 24 mai a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii Compartimentului de Ordine Publică Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Mărgineni, aflându-se sub influența alcoolului.
          Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
 
  •  
    
 
     La data de 26 mai a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci au depistat în flagrant delict, un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Tamași, aflându-se sub influența alcoolului.
          Rezultatul testării cu aparatul etilometru a fost de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
     Polițiștii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
 
 
 
                                                                                                   ÎNTOCMIT
             Ag. șef adj. de poliție   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii