Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism neînmatriculat

ro

27 May, 2024 10:54 402 Marime text
Nr. 112 din 27 mai 2024
 
BULETIN INFO - RUTIER
 
În perioada 24 – 26 mai, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 27 de permise de conducere, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 190.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere sub influența alcoolului.
 
Exemple semnificative:
La data de 24 mai a.c., în jurul orei 18.00, în localitatea Sadu, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106C, la volanul căruia a fost identificată o femeie în vârstă de 34 de ani, din Râu Sadului.
Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că autoturismul condus de către femeie este neînmatriculat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
La data de 24 mai a.c., în jurul orei 21.00, în Ocna Sibiului, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Avram Iancu de către un localnic în vârstă de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 334 aliniatul 1 din Codul penal.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
La data de 25 mai a.c., în jurul orei 02.30, în localitatea Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 42 de ani.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În consecință, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
La data de 25 mai a.c., în jurul orei 11.30, în orașul Tălmaciu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Unirii de către un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Turnu Roșu.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.
 
La data de 26 mai a.c., în jurul orei 01.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cimitirului de către un sibian în vârstă de 58 de ani.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
La data de 26 mai a.c., în jurul orei 10.30, în localitatea Brădeni, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Iacobeni.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În consecință, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii