Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița O explozie neurmată de incendiu a fost anunțată în data de 24.05.2024

ro

27 May, 2024 10:29 404 Marime text
    Nr. 23 din 27 mai 2024
         
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ridicarea muniției rămasă neexplodată și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele  65 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (24- 26.05.2024).
La nivel județean, 56 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
       !  În data de 24 mai, în jurul orei 15:10, patru echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, produs pe raza localității Nicolești, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La locul solicitării a fost găsită o victimă (persoană de sex feminin cu vârsta de aproximativ 37 de ani), conștientă, cooperantă, însă încarcerată. După extragerea acesteia dintre fiarele contorsionate ale autoturismului a fost predată echipajelor medicale, iar după acordarea primului ajutor medical calificat a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
    !    O explozie neurmată de incendiu a fost anunțată în data de 24.05.2024, în jurul orei 16:50, la dispeceratul inspectoratului, produsă la o garsonieră situată într-un bloc de locuințe, în municipiul Slobozia. La locul solicitării au fost alocate două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma deflagrației au fost afectate 17 imobile. Aproximativ 50 de persoane s-au autoevacuat. O persoană, conștientă, cooperantă, cu arsuri minore la nivelul capului a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Cauza probabilă de producere a exploziei a fost stabilită ca fiind scăpările de gaze combustibile.
 
       !  De asemenea, în data de 26.05.2024, în jurul orei 17:00, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru salvarea unui câine, căzut într-o fântână, cu o adâncime de aproximativ 6 metri, în municipiul Urziceni. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, patrupedul a fost scos și predat în siguranță proprietarului.
 
      !  Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării unui meci de fotbal, în comuna Gheorghe Doja.
 
      ! În data de 24.05.2024, în jurul orei 20:30, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui element de muniție neactiv găsit accidental în timpul unor lucrări de consolidare a locuinței, în gospodăria unui cetățean din localitatea Cosâmbești.
Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii.
 
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în perioada menționată, 3 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, gunoi menajer), fiind afectate aproximativ 3 hectare de teren. Cauza probabilă de producere în toate cele trei situații a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
 
!    O altă intervenție a salvatorilor ialomițeni a fost cea din cursul zilei de vineri, în jurul orei 16:50, când aceștia au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, din municipiul Urziceni. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului. În urma evenimentului au ars articole de mobilier, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați și electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost flacăra generată de un aparat de gătit defect.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii