Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe, mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a Comemorării Victimelor Holocaustului din România

ro

09 Oct, 2022 10:12 1142 Marime text
MAECu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România, astăzi, 9 octombrie 2022, Ministerul Afacerilor Externe aduce omagiul său memoriei victimelor Holocaustului, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și îşi exprimă solidaritatea cu supravieţuitorii acestuia.

Potrivit unui comunicat al MAE, promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, egalitatea fiecărei ființe umane în raport cu celelalte în ceea ce priveşte respectarea drepturilor și libertăţilor fundamentale reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice.

Importanța combaterii și condamnării cât mai puternice a narativelor de negare și distorsionare a Holocaustului este mai evidentă ca oricând, iar adoptarea, în mai 2021, a Strategiei naționale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură reprezintă cea mai recentă expresie a eforturilor constante ale României de păstrare a memoriei trecutului, protejare a supraviețuitorilor și combatere a intoleranței și discriminării. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe îşi reafirmă hotărârea de a contribui activ la aceste eforturi, prin susținerea acordată în procesul de implementare a Strategiei.

Informații suplimentare:

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672 din 5 mai 2004 a fost aprobată data de 9 octombrie pentru comemorarea oficială, în plan național, a Zilei Holocaustului. Această dată marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.
În baza acestei decizii, în fiecare an, la 9 octombrie, autoritățile române organizează manifestări dedicate memoriei Holocaustului, incluzând conferințe, seminarii, lansări de carte, spectacole, concursuri școlare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii