Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

27 May, 2024 14:35 322 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 24.05.2024, ora 08:00 – 27.05.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 163 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
         INCENDII:
         24.05.2024
         (ora 16:01) Un echipaj de pompieri de la Punctul de Lucru Izvoru, alături de reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității, au acționat în comuna Popești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o anexă cu o suprafață de aproximativ 30 mp, dar și la vegetația uscată din imediata apropiere, pe o distanță de circa 40 mp. Pompierii au evitat propagarea flăcărilor și la vecinătăți, incendiul fiind lichidat în limitele găsite.
 
         26.05.2024
         (ora 12:12) Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș și Punctul de Lucru Tigveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Ciofrângeni. În urma incendiului, au ars acoperișul unei locuințe și două anexe, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, două încăperi împreună cu bunurile depozitate în interior și un utilaj agricol. Totodată, s-au degradat pereții și tavanul casei, pe o suprafață de circa 70 mp. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o victimă de sex masculin, în vârstă de 66 de ani, care prezenta arsuri la nivelul feței și la membrele superioare.
 
         În intervalul menționat, colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată și deșeuri menajere. Acestea s-au produs, după cum urmează:
- comuna Albota, aproximativ 500 mp de vegetație uscată;
- localitatea Bradu, 100 mp vegetație uscată și în jur de 300 kg deșeuri menajere;
- comuna Negrași, aproximativ 2.000 kg deșeuri menajere.
        
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
În perioada de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la trei evenimente rutiere, în care au fost implicate șase vehicule, produse în comunele Mozăceni și Dragoslavele și în municipiul Câmpulung. În fiecare situație, pompierii s-au asigurat de evitarea izbucnirii unor incendii, iar echipajele SMURD și cele din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, au asigurat asistența medicală. În urma accidentelor au rezultat 12 victime, șapte dintre acestea fiind transportate la spital, după ce au primit îngrijirile medicale care se impuneau la fața locului.
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 115 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii