Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Finala județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

ro

27 May, 2024 14:43 375 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ NR. 42
Finala județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă 


 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi și a Primăriei Municipiului Iași a organizat etapa judeţeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie ce are ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Evenimentul a avut loc astăzi, 25 mai a.c., pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
La start s-au aliniat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor:   Bârnova, Dobrovăț, Lespezi și Mironeasa.
Astfel, membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență au avut de parcurs trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, unde au demonstrat că şi-au însuşit modul de utilizare a tehnicii din dotare şi că sunt pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor care pot izbucni la gospodăriile populaţiei sau la diferite instituţii şi obiective economice din zona de competență cu care au contracte.
După o întrecere viu disputată, la care doar sutimile au făcut departajarea, clasamentul final cu primele trei echipaje s-a prezentat astfel:

 locul I – SVSU al comunei Lespezi;
 locul II – SVSU al comunei Mironeasa;
 locul III – SVSU al comunei Bârnova;
 Fair play: SVSU al comunei Dobrovăț.2. “Pista cu obstacole pe 100 m” locul I – SVSU al comunei Lespezi;
 locul II – SVSU al comunei Mironeasa;
 locul III – SVSU al comunei Bârnova.3. „Ştafeta 4 x 100 m”
 locul I – SVSU al comunei Lespezi;
 locul II – SVSU al comunei Mironeasa;
 locul III – SVSU al comunei Bârnova.           4. „Dispozitivul de intervenţie”locul I – SVSU al comunei Lespezi;
locul II – SVSU al comunei Mironeasa;
locul III – SVSU al comunei Bârnova.De asemenea, pentru rezultatele obținute la individual și proba ”Pista cu obstacole pe 100 m” au fost recompensați următorii competitori:Neculau Giorgel Daniel,
Enache Alexandru Andrei,
Roibu Mihai Aurel.Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă clasate pe primele trei locuri și fair play au fost recompensate, la finalul concursurilor, cu medalii şi cupe asigurate de către Consiliul Județean Iaşi.
De asemenea, serviciul voluntar care a ocupat locul I la faza județeană va participa, în perioada 01-15 iulie, la etapa interjudețeană, care se va desfășura în județul Suceava.
Cu această ocazie aducem mulțumiri participanților la competiție, Consiliului Județean Iași, Primăriei Municipiului Iași și administrației Stadionului ”Emil Alexandrescu” din municipiul Iași
Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi le urează mult succes participanților pe viitor!
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsuMateriale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii