Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

27 May, 2024 09:39 307 Marime text
Comunicat de presă
Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa luni, 27 mai 2024, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.
Principalele puncte de discuție vor fi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, respectiv situația din Orientul Mijlociu. De asemenea, miniștrii europeni vor discuta succint și despre evoluțiile din Georgia, Venezuela și Iran.
Cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, miniștrii de externe europeni vor aborda cele mai recente evoluții din teren, precum și continuarea sprijinului Uniunii Europene pentru Ucraina pe toate dimensiunile. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, va avea o intervenție prin video-conferință.
Referitor la situația din Orientul Mijlociu, vor fi abordate eforturile internaționale de detensionare în regiune și mediere, soluționarea crizei din Gaza, precum și evoluțiile din regiunea extinsă. Va avea loc și un schimb de opinii informal cu o serie de miniștri de externe din state din Orientul Mijlociu și cu Secretarul General al Ligii Arabe.
După reuniunea Consiliului Afaceri Externe, ministrul român al afacerilor externe va participa la cea de-a opta ediție a ”Conferinței privind susținerea viitorului Siriei și al regiunii”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii