Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Acord de Mediu pentru Lago Neptun SRL! Va construi un turn de 11 etaje în sudul litoralului

ro

27 May, 2024 17:00 1017 Marime text
  • Este vorba de proiectul „Construirea unui imobil cu spații pentru locuințe de vacanță, alimentație publică, servicii și comerț, regim de înălțime „D+P+Mez+1-10E+11Etehnic” și împrejmuire, cu respectarea reglementărilor urbanistice menționate în certificatul de urbanism, ce urmează a fi amplasat în municipiul Mangalia, localitatea Neptun, strada Trandafirilor nr. 6M, județul Constanța
 
Ca urmare a cererii adresate de Lago Neptun S.R.L. prin Cucoş Andreeas-Stelian, în urma analizarii documentației transmise, a verificării și a parcurgerii tuturor etapelor procedurii de reglementare, conform prevederilor Legii 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului; având în vedere concluziile Raportului la Studiul de evaluare a impactului, ale ședinței de dezbatere publică din data de 16.05.2024, urmare a consultării membrilor C.A.T. în ședința din data de 22.05.2024, se emite decizia finală pentru emiterea acordului de mediu pentru.
 
Este vorba de proiectul „Construirea unui imobil cu spații pentru locuințe de vacanță, alimentație publică, servicii și comerț, regim de înălțime „D+P+Mez+1-10E+11Etehnic” și împrejmuire, cu respectarea reglementărilor urbanistice menționate în certificatul de urbanism, ce urmează a fi amplasat în municipiul Mangalia, localitatea Neptun, strada Trandafirilor nr. 6M, județul Constanța.
 
Principalele motive pe care să bazează decizia de emitere a acordului de mediu sunt următoarele:
-       concluziile favorabile ale Raportului la studiul de evaluare a impactului privind influența investiției asupra calității factorilor de mediu;
-       la dezbaterea publică din data de 16.05.2024 și pe parcursul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, publicul interesat nu a formulat observații, care să necesite reconsidererea deciziei.
 
Documentele care au stat la baza deciziei pot fi consultate la cerere, la sediul APM Constanța.
 
Despre Lago Neptun SRL
 
Firma este fondată în anul 2020, conform termene.ro, iar pe anul 2022 a raportat 0 (zero) lei cifră de afaceri, o pierdere de 16.796 lei și niciun angajat. Activitatea principală a companiei este „Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Sediul social este în București, pe aleea Alexandru nr. 32. Asociat unic și administrator este Oana-Cristina Scripcaru-Iosif.

 
 
Bloc de 28 de etaje

 
Pharos Tower SRL, firmă din București, a depus documentele aferente pentru edificarea unui imobil de 28 de etaje, în sudul litoralului, la Olimp. Conform proiectului, este vorba de un imobil cu spații pentru locuințe de vacanță și servicii pentru turism, regim de înălțime 3S+P+28E+1Etehnic, conform certificatului de urbanism nr. 766 din 12 noiembrie 2021, emis de Primăria Municipiului Mangalia.

 
Imobilul va avea un număr de 169 de locuri de parcare la cele 180 de locuințe de vacanță, cât și un restaurant de capacitate redusă – 72 locuri interioare și 36 de locuri exterioare, cât și o piscină cu circuit închis pentru locatari (12 șezolonguri). Turnul se va ridica pe strada Olimp nr. 12C, Olimp, municipiul Mangalia, pe suprafața de teren de 2.933 mp, cu o suprafață construită de 1.333 mp, având un POT de 45,5%, un CUT de 4,8% și 1.270 mp de spații verzi. Imobilul va avea apartamente cu 5 camere, 3 camere, 2 camere și garsoniere. Locuințele de vacanță se vor afla la etajele 3-12 și 14-28, majoritatea apartamentelor vor avea priveliște către mare, iar toate locuințele de vacanță vor avea spații exterioare tip logie.  Locurile de parcare vor fi realizate la subsol 2, subsol 1 și parter. Spațiile tehnice vor fi la subsol 3, subsol 2, subsol 1, parter, plafon tehnic al etajului 2, etaj 13 și etaj tehnic superior, peste etajul 28. Valoarea investiției este de 100.000.000 lei și perioada de implementare este de 36 de luni, începând cu martie 2023.
 
Pharos Tower SRL
 
Firma este înființată în anul 2021, are sediul social în București, pe strada Alexandru nr. 32. Asociat unic, potrivit confidas.ro, este Certion SRL, iar administrator este Oana Cristina Scripcaru Iosif.

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii