Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Tomescu continuă seria concertelor la pavilionul României din cadrul Expo Yeosu 2012

ro

05 Jul, 2012 01:25 1218 Marime text

Alexandru Tomescu, celebrul violonist român, a continuat astăzi, 4 iulie, seria concertelor oferite vizitatorilor pavilionul României la expoziţia internaţională de la Yeosu, din Republica Coreea.

La spectacolul susţinut de artistul român au participat alături de vizitatori şi reprezentanţi ai celorlalte pavilioane din cele peste 100 de state participante la expoziţie cu pavilioane tematice -„The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities", subiectul central al expoziţiei de la Yeosu.

Deja familiarizat cu ambientul oferit de pavilionul României, Alexandru Tomescu a apreciat tehnologia de ultimă oră utilizată pentru a transpune digital vizitatorii pavilionului României în cadrul oferit de Delta Dunării: „A fost o plăcere să parcurg pavilionul. Mă încântă faptul că vizitatorii străini au ocazia să cunoască informaţii despre un spaţiu extrem de special şi unic în lume, precum Delta Dunării, într-un format tehnologic de ultimă oră, cu aplicaţii kinect şi de realitate augmentată, foarte interactiv. Mi se pare un format foarte potrivit pentru publicul coreean, extrem de avansat în tot ceea ce priveşte tehnologie modernă", a declarat artistul român.

Pavilionul României la Expo Yeosu, cel mai mare eveniment internaţional de diplomaţie publică din acest an, aduce în faţa publicului străin Delta Dunării - un habitat unic, viu, armonios, cu zone generatoare de bio- şi etno-diversitate, în contextul dezvoltării durabile. În cadrul pavilionul sunt prezentate informaţii privind flora şi fauna Deltei Dunării, Marea Neagră, obiective turistice, patrimoniu, monumente istorice, aşezările şi gospodăriile din Delta Dunării (ocupaţii, meşteşuguri, tradiţii), precum şi proiecte în derulare de prezervare a acestui spaţiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii