Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ

ro

18 Jun, 2014 18:23 1234 Marime text
La data de 07.05.2014, reprezentanul unei societăţi comerciale, a sesizat organele de urmărire penală despre faptul că, de pe dana 117, din incinta Mol 1, Port Constanţa Sud, aparţinând societăţii a fost sustrasă de către persoane necunoscute, cantitatea de 21 legături de oţel beton cu o greutate totală de aproximativ 42 de tone.
La aceeaşi dată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a fost începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
              Din probatoriul administrat au fost idenitificaţi C. COSTEL, D. MARIUS, Ţ. MARIAN şi C. ANGHEL ca bănuiţi de săvârşirea furtului, motiv pentru care, prin ordonanţa din data de 12.05.2014, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de aceştia.
              Astfel, s-a stabilit că, C. COSTEL, D. MARIUS şi Ţ. MARIAN, în calitate de angajaţi ai societăţii, în mod nemijlocit, în timpul programului de muncă, au sustras 21 legături de oţel beton, pe care le-au încărcat într-un ansamblul auto condus de către C. ANGHEL, cauzând un prejudiciu de 18.680 euro.
          Ulterior, cercetările au fost extinse faţă de A. CĂLIN şi S. AUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
          Astfel, A. Călin a înlesnit sustragerea mărfii preocupându-se în mod nemijlocit de valorificarea acesteia, iar S. Aurel a înlesnit sustragerea mărfii în calitatea sa de agent pază, fără a-şi îndeplini în mod cerespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul omiterii să verifice semiremorca ansamblului auto.
          La data de 17.06.2014, faţă de toţi cei cercetaţi, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind formulată propunere de arestare preventivă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
          La aceeaşi dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, motiv pentru care la data de 18.06.2014, instanţa de judecată a admis, în parte, propunerea Parchetului, dispunând arestarea preventivă a lui A. CĂLIN, pentru o perioadă de 30 de zile.
          Faţă de celelelalte persoane cercetate şi prezentate instanţei de judecată, aceasta a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar.
           
 
  COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii