Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni

ro

02 Apr, 2024 13:49 296 Marime text
Nr. 230 din 02 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 912 persoane, au fost verificate 688 de autoturisme și au fost efectuate 326 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 498 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei, dintre care 426 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 68 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 38 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești
 
 
În ziua de 01 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.735 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a 5 permise de conducere (toate pentru viteză) și de retragere a două certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 31 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, iar restul pentru încălcarea altor prevederi ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Poliţiştii Biroului Rutier Pitești vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemple:
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 19 ani, din Pitești  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe bulevardul Petrochimiștilor, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 de km/h (cu 88 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Târgoviște, județul Dâmbovița, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65 B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 126 de km/h (cu 56 km mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 37 de ani, din județul Ilfov, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65 B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 de km/h (cu 52 km mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung
 
 
În ziua de 01 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.100 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a 5 permise de conducere și de retragere a unui  certificat de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplu:
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 18 ani, din Poienarii de Muscel,  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73 – Dragoslavele, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 de km/h (cu 77 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.480 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.610 lei, fiind reținut un permis de conducere.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni
 
 
În ziua de 01 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Pe linie rutieră, s-a acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.600 de lei.
Dintre sancțiunile aplicate, 30, în valoare de 6.600 de lei, au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 5 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Exemplu:
 
 
Polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism, pe raza localității Mioveni, adoptând un comportament agresiv în conducere, prin aceea că a realizat un derapaj controlat, pierzând controlul aupra direcției și izbindu-se de un panou de informare.
În urma evenimentului, nu au rezultat victime.
De asemenea, bărbatul a fost testat cu apartul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 150 de zile.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii