Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

ro

22 Mar, 2024 15:15 376 Marime text
Nr. 199 din 22 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 21 martie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie și au reținut un bărbat de 42 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 20 spre 21 martie a.c., bărbatul ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în prezența fiului lor minor, în timp ce se aflau în locuința comună.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 martie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de delapidare și au reținut o femeie de 37 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2020 - octombrie 2023, femeia, în calitate de administrator al unei societăți comerciale și al unei asociații de proprietari și-ar fi însușit, în repetate rânduri, sume de bani din gestiune, provenite din încasările de la locatari, în valoare toatlă de 155.768 de lei.
După administrarea probatoriului, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 martie, să fie prezentată în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 885 de persoane, au fost verificate 668 de autoturisme și au fost efectuate 272 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 370 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.000 de lei, dintre care 333 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 33 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 40 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 33 de ani, din Bârla, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73E,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 136 de km/h (cu 56 de km/h mai mult față de viteza legală pe acel sector de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Mioveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73E,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 144 de km/h (cu 64 de km/h mai mult față de viteza legală pe acel sector de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 21 martie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești  au depistat un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 25 de ani, din Slatina, județul Olt, care conducea un autoturism, pe strada Smârdan din Pitești, pe un sector de drum cu sens unic, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.485 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, 14, în valoare de 1.900 de lei, au fost conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, iar 54, în valoare de 5.085 de lei, au fost conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
De asemenea, au fost efectuate verificări la mai multe obiective asigurate cu pază umană sau cu servicii de monitorizare și dispecerat.
Totodată, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Nu a respectat culoarea roșie a semaforului
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat o tânără de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bulevardul Petrochimiștilor, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii