Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Accident rutier

ro

12 Jan, 2024 11:52 508 Marime text
Nr. 131.015 din 12 ianuarie 2024
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Ieri, 11 ianuarie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 559 persoane și au fost verificate 411 autovehicule.
 
Au fost constatate 247 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 79.475 lei. Au fost reținute 6 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni.
  •  
Reținut pentru înșelăciune
 
La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un tânăr de 19 ani, din municipiul Buzău, care este bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.
 
Se pare că, tânărul ar fi publicat un anunț fals, pe o rețea de socializare, potrivit căruia oferea, spre închiriere, o cabană, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ar fi reușit, astfel, să-l inducă în eroare pe un bărbat din Alba Iulia, care ar fi virat, în contul său, cu titlu de avans, suma de 1.000 de lei. O altă persoană, din județul Maramureș, ar fi fost indusă în eroare, în același mod și ar fi fost prejudiciată cu suma de 500 de lei.
 
În dimineața zilei de 11 ianuarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuința tânărului a fost percheziționată, iar polițiștii au ridicat înscrisuri și mijloace tehnice, utile anchetei.
 
În cursul zilei de azi, 12 ianuarie 2024, tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.
  •  
Infracțiune rutieră
 
La data de 12 ianuarie 2024, în jurul orei 04.20, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în timp ce acționau împreună cu polițiștii Biroului Rutier, pe raza localității Lancrăm, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Alba Iulia.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
  •  
Mandat executat
 
La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii din Teiuș au identificat și reținut un bărbat de 47 de ani, din Căpud, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data 11 ianuarie 2024, de Judecătoria Aiud.
 
Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an, 3 luni și 20 de zile închisoare, pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.
 
  •  
Accident rutier
 
La data de 11 ianuarie 2024, în jurul oriei 14.20, o tânără de 18 ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul care se deplasa în fața sa, condusă de un bărbat, de 42 de ani, din Alba Iulia, intrând în coliziune cu acesta.
 
În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un altul, care circula în aceeași direcție și era condus de un bărbat din județul Brașov.
 
 În urma accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.
 
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat faptul că nu erau sub influența băuturilor alcoolice.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
  •  
 
Amplasarea radarelor în perioada 13-14 ianuarie 2024       
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii