Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Mandat european de arestare, pus în aplicare de polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș

ro

04 Mar, 2024 14:45 367 Marime text
 Nr. 50 din 4 martie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Mandat european de arestare, pus în aplicare de polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș
 
În data de 1 martie a.c., polițiștii Secției nr. 2 Poliției Rurală Mediaș au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în Blăjel, urmărit în baza mandatului european de arestare.
Persoana căutată este cercetată de către autoritățile judiciare din Polonia pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă, înșelăciune și obținere ilegală de fonduri.
          Ulterior reținerii, bărbatul a fost prezentat de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a emis la aceeași data o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.
          În data de 2 martie, instanța a confirmat mandatul european de arestare și a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile.
 
***
Acțiunile polițiștilor rutieri
În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele principale din județ, unde au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive. La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drugtest.
În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 790 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002 cu amenzi în valoare totală  de aproximativ 321.000 lei și au reținut în vederea suspendării 44 de permise de conducere, din care 13 pentru depășirea vitezei regulamentare și 16 pentru consumul de băuturi alcoolice.
Totodată, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier, din care exemplificăm:
La data de 1 martie a.c., în jurul orei 23:15, pe str. Piața Andrei Șaguna din municipiul Mediaș s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, eveniment în care au fost implicate 2 autoturisme, ambii șoferi fiind identificați la fața locului.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, în cazul unuia dintre conducătorii auto, un bărbat de 43 de ani, domiciliat în județul Dolj.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
În data de 2 martie a.c., în jurul orei 00:05, pe str. Lungă din localitatea Daia, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control în trafic un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 19 ani, din Vurpăr.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 3 martie a.c., în jurul orei 09:30, pe DN 14, pe Calea Șurii Mari, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 58 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Serviciul Rutier, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
***
Cercetat pentru furt în scop de folosință și infracțiuni la regimul rutier
  În data de 2 martie a.c., la ora 07:42, polițiștii Poliției Orașului Tălmaciu au fost sesizați prin apel 112 de către un localnic, despre faptul că la data de 01/02 martie a.c., persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, parcat pe Aleea Soarelui din oraș.
În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în data de 02 martie a.c., în jurul orei 03:10, un localnic în vârstă de 20 de ani, ar fi sustras autoturismul pe care l-ar fi condus pe raza orașului Tălmaciu, abandonându-l în jurul orei 05:00, fără a-i provoca avarii.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține  permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
Polițiștii Poliției Orașului Tălmaciu continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.
 
***  
Up-date: Arestare preventiv pentru 20 de zile în cazul tânărului implicat într-o autotamponare cu autoturismul pe care l-a furat
În data de 1 martie a.c., tânărul din Orlat, cercetat penal săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu. În data de 2 martie a.c., a fost prezentat Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și a dispus arestarea preventivă pentru o perioada de 20 de zile.
Cercetările în acest caz continuă.
 
Știrea inițială:
În data de 28 februarie, în jurul orei 23:00, Centrul Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat din Rășinari, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personală, parcat în fața unui imobil de pe strada Cimitirului din Rășinari.
          Mesajul a fost diseminat de îndată tuturor echipajelor de poliție aflate în teren, astfel că, la scurt timp, un echipaj din cadrul Secției nr. 1 Poliția Urbană Sibiu a identificat autoturismul pe DJ106 A, între Sibiu și Rășinari, într-un șanț, conducătorul acestuia fiind în afara mașinii, fără vătămări corporale în urma evenimentului rutier.
          Imediat, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Șelimbăr care a preluat cercetările, în urma acestora rezultând faptul că autoturismul reclamat ca sustras era condus de către un tânăr de 17 ani, din Orlat, care nu deține permis de conducere iar testarea sa alcoolscopică a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat
Totodată, polițiștii au stabilit faptul că la data de 28.02.2024, în jurul orei 22:30, în timp ce se afla în imobilul victimei, acesta i-ar fi sustras cheia autoturismului cu scopul de a-l sustrage pentru a se deplasa în localitatea Cristian. Tânărul a condus autoturismul pe o distanță de aproximativ 2 km (de pe strada Cimitirului până pe D J106A, la aproximativ 200 m distantă de zona denumită popular ,,Tropini”), unde a pierdut controlul mașinii, acroșând un parapet de beton situat pe partea dreapta a drumului, fiind proiectat în șanț, atingând gardul situat în apropierea acestuia.
Polițiștii Secției nr.1 Poliție Rurală Șelimbăr continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii