Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua firme constantene au prejudiciat bugetul de stat cu 14 milioane de lei

ro

06 May, 2010 18:46 1737 Marime text

Nota informativa

  SC Cremer Mar SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a desfasurat relatii comerciale cu produse energetice (motorina Euro 5, CLU). Prin comercializarea acestor produse fara a le inregistra in evidenta financiar contabila, se estimeaza ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma de 1.625.763 lei, motiv pentru care societatii i-a fost intocmita sesizare penale.

  SC Nemesis Consulting SRL  Constanta, s-a aprovizionat  cu cereale in valoare totala de 40.936.586 lei, pe care le-a comercializat ulterior catre o alta societate din Constanta.
  Initial, administratorul societatii care are domiciliul in satul Huruiesti, judetul Bacau, s-a prezentat la sediul Garzii Financiare Constanta cu evidenta financiar - contabila din care a reiesit faptul ca acesta achizitionase produse cerealiere de la societatii din Arad, Bucuresti, Dolj, Prahova. Am procedat la verificarea corectitudinii acestor operatiuni prin verificari incrucisate la sediul societatilor respective si a reiesit faptul ca o parte dintre acestea aveau intocmite sesizari penale pentru nefunctionare la sediul social declarat iar altele nu recunoasteau ca au desfasurat relatii comerciale cu SC Nemesis Consulting SRL.
Pentru definitivarea controlului ne-am deplasat la sediul societatii din Constanta insa la adresa respectiva nu am mai gasit niciun reprezentant al acesteia. In aceasta situatie administratorul societatii a fost invitat la sediul Garzii Financiare Constanta insa acesta nu a dat curs solicitarii.
  S-a concluzionat ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat si nu se poate verifica evidenta financiar- contabila. S-a intocmit sesizare penala pentru un prejudiciu creat bugetului de stat este in suma de 12.585.115 lei.

DIRECTOR COORDONATOR

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii