Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Financiara - Nota informativa

ro

12 Sep, 2011 22:24 1927 Marime text

In urma verificarilor efectuate la SC Terra Nostra Future SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, al carui administrator nu a desfasurat activitate, nu a intocmit si nu a depus declaratii la organele fiscale, s-a constatat ca a livrat cereale catre o alta societate din Constanta in valoare totala de 9.313.552 lei.

Prin neinregistrarea in evidenta financiar-contabila a facturilor emise s-a estimat un prejudiciu produs bugetului de stat in suma totala de 2.981.882 lei.

SC Global Expo Steel SRL cu sediul social in localitatea Baraganu, judetul Constanta, a vandut diferite marfuri in valoare totala de 2.086.107 lei.

Avand in vedere ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat, neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii operatiunilor in evidenta financiar-contabila, s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma totala de 685.146 lei.

Pentru ambele societati s-au intocmit sesizari penale care au fost inaintate Parchetului.

In paralel se desfasoara activitatea de verificare la agentii economici cu activitate sezoniera, in ultimile doua saptamani, valoarea amenzilor aplicate fiind de 960.400 lei. Totodata s-au confiscat bunuri si sume in valoare totala de 10.620 lei si s-a suspendat activitatea pentru 29 puncte de lucru, in toate cazurile pentru nedotarea sau neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

COMISAR SEF SECTIE

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii