Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT - Biroul Teritorial Olt a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Iordache Marius-Ionuţ, Manda Claudiu-Silviu, Lilea Ana, Denghel Petrişor-Rareş, Jumate Cezar-Bogdan şi Lale Ilie-Leonard

ro

07 Jun, 2017 18:14 3242 Marime text
Comunicat de presa 07.06.2017

     La data de 06.06.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor IORDACHE  MARIUS-IONUŢ, MANDA CLAUDIU-SILVIU, LILEA  ANA,  DENGHEL  PETRIŞOR-RAREŞ, JUMATE CEZAR-BOGDAN şi LALE ILIE-LEONARD pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi  efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna februarie 2016, inculpaţii  Iordache Marius Ionuţ, Lilea Ana, Manda Marius Ionuţ  şi  Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat inculpaţii Jumătate Cezar Bogdan, Denghel Rareş Petrişor şi Lale Ilie Leonard şi  care a avut ca scop procurarea şi distribuirea  atât de droguri de risc  cât şi de substanţe  susceptibile a avea efecte psihoactive.

    Drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova  sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate către diverse persoane  de pe raza judeţelor Olt şi Vîlcea.

    S-a reţinut că membrii grupului, distribuiau produsele atât  în zona  PROGRESUL cât şi în zona unei şcoli generale şi a unui liceu.

    În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din  municipiul Slatina unde  livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau  produse cu materiale vegetale.

    De asemenea, s-a constatat că  în momentul în care inculpatul Iordache Marius  Ionuţ  avea dificultăţi în  procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova.

    În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat  că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt  fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care,  după consumarea acestor produse,  au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti.

    Din actele de urmărire penală efectuate în cauză,  a rezultat că din luna februarie 2016 , inculpaţii au comercializat peste 10 kg de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 06.06.2017  au fost ridicate diverse cantităţi de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 mm și sumele de 163.800 lei, 100 dolari și 6.350 euro.

    În cursul zilei de astăzi inculpaţii vorfi prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

    Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Slatina și al luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii