Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atribuit de CNACN SA Constanţa ABC VAL va finaliza lucrările de consolidare a malurilor din sectorul Cumpăna – Agigea (document)

ro

27 Oct, 2016 08:47 3653 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

 
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) SA Constanţa a atribuit contractul privind „finalizare lucrări de protecţii şi consolidări maluri, sector Cumpăna – Agigea, între km 53+000 ÷ km 61+000 mal stâng, Canal Dunăre Marea Neagră“.
 
Obiectul contractului atribuit prin „preţul cel mai scăzut“ constă în „Etapa I – proiectare: expertiză tehnică; studii de teren (topografic şi geotehnic); DTCU; DTAA; DTAC; PT+CS+DDE. Etapa II – execuţie lucrări conform PT+CS+DE întocmite în prima etapă“.
 
Estimat iniţial la suma de 18.499.205,05 lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 12.990.000 lei către ABC VAL SRL.
 
Despre firma câştigătoare
 
ABC VAL SRL este o firmă cu sediul social în Constanţa, înfiinţată în anul 1993, ce se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Potrivit datelor furnizate de Registrul  Comerţului în data de 26 octombrie, asociat unic şi administrator în firmă este Vasile Costea.
 
Vasile Costea mai apare în Betoane si Prefabricate SRL, Imvest SA (faliment; este sub incidenţa Legii nr. 85/2006) şi în Ontario Construct Line SRL (radiată).
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2015, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 60.913.410 lei, un profit de 871.284 lei şi 217 salariaţi.
 
ABC Val SRL nu este la primul contract câştigat de la o autoritate publică. În portofoliul de lucrări al societăţii regăsim şi contractele „Servicii de deszăpezire a căilor rutiere, pietonale şi a platformelor de circulaţie, din porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia“, atribuit de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, „Executarea lucrărilor de construcţii pentru realizarea obiectivului Supraetajare Pavilion A - Baza Nautică a UMC“, atribuit de Universitatea Maritimă din Constanţa, „Reabilitarea şi extinderea unei clădiri din zona metropolitană Constanţa, localitatea Corbu, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret“, atribuit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, „Lucrări conexe container de mari dimensiuni cu destinaţia Terminal Cargo General“, atribuit de SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA, „Reparaţii accese (scări) în corpurile A,B,C“, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA, „Sistematizare pe verticală locuinţe ANL, etapa a II-a, strada  Oituz nr. 75, municipiul Mangalia“, adjudecat de la Primăria Mangalia.
 
În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii