Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
16:12 30 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate De ce este importantă chlorella

ro

18 Mar, 2016 00:00 614 Marime text
Chlorella este o algă unicelulară foarte folositoare omului, considerată supliment alimentar sau super-aliment. Creşte în lacuri sau este cultivată (inclusiv ecologic) în bazine speciale. Chlorella fortifică sistemul imunitar şi accelerează vindecarea, fiind folosită în afecţiuni, precum gastrită, anemie, constipaţie, hipertensiune, diabet, tumori/cancer.
 
Această algă reprezintă o sursă superioară de proteine (50-60%) şi clorofilă asimilabile – de aici provine şi numele. Datorită proprietăţilor sale, curăţă celulele, detoxifică organismul, reduce apetitul, previne constipaţia, reglează funcţia digestivă şi hepatică, previne demineralizarea oaselor, combate depresiile şi vitalizează organismul. Chlorella conţine peste 20 de vitamine (inclusiv B12) şi minerale, 19 aminoacizi, enzime, fiind foarte sigură pentru consumul uman, inclusiv pentru copii mici şi bătrâni.
 
Tot această algă îmbunătăţeşte funcţiile creierului, protejează împotriva radiaţiilor, elimină metalele grele şi reduce inflamaţiile. Chlorella are o proprietate unică şi anume aceea că se multiplică foarte rapid. Rata sa de creştere şi multiplicare este cea mai rapidă dintre toate plantele lumii. Prin urmare, după ce a fost înghiţită, are un efect rapid în vindecarea ţesuturilor vătămate şi eliminarea toxinelor. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii