Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce alimente ne păstrează arterele curate

ro

26 Aug, 2014 00:00 1475 Marime text
Bolile cardiovasculare sunt răspândite și afectează numeroase persoane. Există alimente care, prin consumul lor, pot ajuta la prevenirea unor cauze ale bolilor lumii moderne. Una dintre aceste afecțiuni este arterioscleroza (înfundarea progresivă a arterelor), cea mai răspândită cauză a deceselor în zilele noastre. Un stil de viață cât mai sănătos ne poate ajuta să evităm o astfel de problemă.
 
Complexul de vitamine B poate preveni bolile de inimă, deoarece ajută la păstrarea arterelor curate și cu o bună circulație.
 
Printre multiplele beneficii ale usturoiului se numără și efectul de regres al plăcilor formate pe artere. Același beneficiu uimitor îl are și grapefruit-ul.
Curcuma sau turmericul este un puternic cardioprotector datorită polifenolului pe care îl conține. Studiile mai arată că turmericul previne degradarea arterelor cauzată de blocarea acestora.
 
Un alt ingredient minune este reprezentat de semințele de susan. Acestea pot fi o excelentă substanță cardioprotectoare, putând preveni leziunile produse de arterioscleroză.
 
Astfel, prin introducerea unor astfel de alimente în dieta zilnică, se poate preveni una dintre cele mai răspândite boli ale zilelor noastre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii