Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:15 22 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce ar trebui să consumăm seminţe de in

ro

19 Jun, 2014 00:00 1735 Marime text
Seminţele de in conţin de două ori mai mulţi acizi graşi esenţiali Omega-3 decât peştele, susţin specialiştii. De asemenea, problemele digestive sau nivelul crescut al colesterolului pot fi tratate prin consumul seminţelor de in, dar în doze controlate. Deoarece conţin aceşti acizi graşi, seminţele de in contribuie la scăderea tensiunii arteriale, previn formarea cheagurilor de sânge în artere, ceea ce duce la scăderea riscului de infarct şi de atac vascular cerebral. Aceste seminţe pot fi consumate în salate sau în mâncăruri, fiind bogate în fibre, vitamine şi minerale. Uleiul de seminţe de in conţine acid linoleic şi lignină, substanţe care ajută la prevenirea cancerului de colon.

Ti-a placut articolul?

Comentarii