Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
19:36 20 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Profitaţi de sezonul caiselor. Fac minuni pentru sănătate

ro

24 Jun, 2017 00:00 1886 Marime text
Caisele sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului, printre acestea amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină, conform csid.ro.

Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal şi are uşor efect laxativ, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.
Caisele consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism.

De asemenea, femeile însărcinate sau cele care iau anticoncepţionale sunt sfătuite să urmeze o cură cu caise pentru echilibrarea nivelului de provitamina A.
Mineralele şi vitaminele sunt de asemenea indicate în protecţia şi îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, iar vitamina C conţinută de caise întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de infecţii şi viroze respiratorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii