Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 198 – 17.07.2022 Astăzi sărbătoresc pomii fructiferi

ro

17 Jul, 2022 15:12 1227 Marime text
Căldura intensă a cuptorului soarelui din această vară își spune cuvântul. Fructele din pomi se coc mai devreme ca de obicei și sunt mai dulci, ca în alte veri.
Am mâncat astăzi primele smochine dintr-o grădină, dulci, coapte, sățioase și savuroase.

Dar mă bucur și de caise pârguite delicioase, de nectarine zemoase și aromate, de corcodușe dulci acrișoare și zemoase, de dude dulci ca mierea și de mere de vară, coapte și răcoroase. În magazine am mai găsit cireșe bio, dar și vișine foarte gustoase.
Sărbătoresc festinul de fructe al verii, onorând pomii fructiferi, prietenii noștri cu care împărțim pământul.
Îi urmăresc și-I admir de mult timp.

Cățăratul într-un arbore fructifer și consumul de cireșe sau caise direct din copac a fost plăcerea copilăriei, și rămâne în fiecare vară sportul favorit în aer liber.

Îmi place să mângâi scoarța trunchiului arborelui, să miros ramurile și frunzele, să ating fructele, pentru a le simți care se desprind ușor (semn că sunt coapte și numai bune de consumat) și pe care să le las încă pe crengile copacului.

Mă bucur să știu că împart roadele copacului cu păsările, cu insectele, cu melcii și cu alte mamifere mici. Arborii fructiferi oferă abundență de recoltă pentru toate ființele vii. Sunt locuitori generoși și rezistenți ai acestui pământ.

Astăzi sărbătoresc pomii fructiferi pentru că îmi amintesc de abundența Naturii și de dărnicia acesteia. Ei îmi reamintesc principiul ”dăruirii din inimă”, al generozității firești care este în sufletul fiecărui om, dacă nu este înrăit de suferințele vieții.

Am văzut de mii de ori la oameni gesturi de dăruire cu bucurie, fie a atenției, a unei vorbe bune, a unei mâini întinse la momentul potrivit sau a unei informații oferite oportun.

Dincolo de piesa de teatru din Jocul actual al lumii, văd Natura intrinsec bună a locuitorilor principali ai acestui pământ: arborii și oamenii. Știu că atâta timp cât nu vom uita acest aspect, cât îl vom repeta la fel de frecvent ca partea de întuneric (care își repetă foarte perseverent ”rolurile” și replicile), continuăm dinamica Jocului.

Doar despre asta este Jocul aici, acum: Lumină versus Întuneric.
Arborii fructiferi ne reamintesc soluția pe care ei au găsit-o: cu rădăcinile în întunericul pământului și coroana scăldată în lumina soarelui, așteptând dușurile răcoritoare ale norilor, și folosind toate elementele (focul, apa, pământul și aerul) pentru a materializa fructele.

Consumați astăzi cel mai delicious fruct pe care reușiți să-l găsiți pe piață sau în magazine.
Și să ne amintim să onorăm partenerii noștri de viață: arborii fructiferi.
O zi de duminică cât mai frumoasă, liniștită și aromată, pentru noi toți,
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii