Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caisele, bogate în minerale și vitamine. Iată beneficiile!

ro

07 Aug, 2020 00:00 2690 Marime text
  • Caisele sunt extrem de bogate în minerale și vitamine.
Sucul natural din pulpa de caise, aromat, delicios și foarte sănătos, este recomandat mai ales persoanelor care sunt foarte slăbite și obosite, sau care sunt în perioada de convalescență și trebuie să își refacă organismul, informează Agerpres.ro.
 
Prin efectul antiinflamator, cura cu caise ajută la rărirea, până la eliminare, a crizelor de gută, la redobândirea aspectului normal și a mobilității articulațiilor afectate.
 
Caisele conțin pectină și celuloză, care, luptând împotriva bacteriilor și a infecțiilor, previn apariția bolilor la nivelul sistemului digestiv și chiar apariția cancerului de colon. Ele înlătură constipația și controlează digestia.
 
Infuziile de caise, caisele proaspete, decocturile și sucul de caise cu pulpă reprezintă un mijloc diuretic benefic. Prin vitaminele conținute, acest suc combate anemia și menține sistemul osos și dantura puternice.
 
Caisele crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului, printre acestea amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii