Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:09 22 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Avantajele consumului de cafea

ro

01 Jul, 2015 00:00 792 Marime text
Deşi se spune despre cafea că are efecte negative asupra organismului, consumul acestei băuturi aduce şi numeroase beneficii. Cafeaua conţine vitamina B, potasiu, magneziu, polifenoli, acizi hidroxilici, flavonoizi şi antocianine. Aceşti compuşi au efecte antioxidante şi de reducere a deteriorării celulelor cu potenţial oxidativ. Cafeaua conţine mai mulţi antioxidanţi decât unele fructe şi legume.
 
Persoanele care consumă cafea au o şansă mai mică de a dezvolta boli neurodegenerative comune, precum Alzheimer (şansele sunt reduse cu până la 65%) sau Parkinson (riscul scade cu 60%). Consumul de cafea, de asemenea, reduce riscul apariţiei diabetului zaharat, a cirozei şi a cancerului la ficat. Cafeaua creşte activitatea creierului şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Consumul de cafea este corelat cu o incidenţă mai mică a calculilor biliari şi a bolilor vezicii biliare atât la bărbaţi, cât şi la femei. Cafeaua, totodată, poate preveni constipaţia. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii