Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile cafelei asupra sănătăţii

ro

04 Jun, 2014 00:00 2725 Marime text
Dacă în trecut se vorbea despre efectele negative ale cafelei, în perioada actuală, tot mai mulţi oameni de ştiinţă afirmă că licoarea este mai mult benefică decât nocivă. Printre avantajele consumului de cafea se numără sporirea capacităţii de concentrare şi stimularea tranzitului digestiv. Datorită conţinutului unui anumit acid din cafea, care încetineşte absorbţia glucozei în organism, este redus riscul apariţiei diabetului. Consumul de cafea îmbunătăţeşte starea de spirit şi reduce riscul apariţiei depresiei. De asemenea, cafeaua ajută memoria şi inima, deoarece oferă o bună circulaţie a sângelui în timpul repausului şi previne apariţia bolilor de ficat, cum ar fi ciroza hepatică.            

Cofeina, principalul element din compoziţia bobului de cafea, stimulează sistemul nervos, creşte activitatea intelectuală, reduce starea de oboseală şi acţionează asupra tubului respirator. Deoarece cofeina dilatează vasele de sânge, reprezintă un bun remediu împotriva migrenelor şi a durerilor de cap. Cafeaua ajută şi la eliminarea celulitei, iar majoritatea cremelor anticelulitice conţin cofeină. Cercetătorii au constatat că persoanele care consumă cafea prezintă un risc mai redus de a dezvolta bolile Alzheimer şi Parkinson.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leonard RADU 05 Jun, 2014 16:24 "FITNESS - COFFEE" probably the best coffee in the world, cu siguranta CEA MAI BUNA CAFEA A MOMENTULUI in toate statele in care acum se distribuie: Canada, United State of America, Ireland, Sweden, Austria, Bulgaria, Taiwan, Czech Republic, Slovakia, Ukraine, Greece, South Africa, Slovenia. CORTEX LTD din Constanta este IMPORTATOR si DISTRIBUITOR UNIC in Romania si Moldavia.