Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Consumul de cafea, benefic pentru creier

ro

31 Jan, 2016 00:00 1814 Marime text
Cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, aduce o mulţime de beneficii sănătăţii. Conţine riboflavină (vitamina B2), acid pantotenic (vitamina B), mangan, potasiu, magneziu, niacină şi cafeină. Datorită conţinutului în cafeină, cafeaua elimină starea de oboseală şi creşte nivelul de energie al organismului. Cafeina este absorbită de fluxul sangvin şi, odată ajunsă în creier, blochează neurotransmiţătorul denumit adenozină şi creşte nivelul altor neurotransmiţători, precum dopamina şi norepinefrina, ceea ce conduce la creşterea activităţii neuronilor.
 
Diferite aspecte ale funcţionării creierului, precum memoria, starea psihică, vigilenţa, nivelul de energie, timpul de reacţie şi funcţiile cognitive, sunt îmbunătăţite datorită consumului de cafea. Tot datorită conţinutului în cafeină, cafeaua ajută la arderea grăsimilor. Cafeina face că celulele grase să distrugă grăsimea corporală, eliberându-le în sânge sub formă de acizi graşi liberi.

În altă ordine de idei, consumul de cafea este asociat cu o rată de reducere a riscului apariţiei diabetului de tip 2 de 7%. În plus, persoanele care beau patru ceşti de cafea pe zi au un risc cu până la 80% mai mic de a se îmbolnăvi de ciroză.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii