Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea-luni, marti, miercuri

ro

08 Feb, 2010 12:34 2854 Marime text

za_des_1.jpgAstăzi, viscolul se mai domoleşte în Oltenia, dar bate în continuare în regiunile estice şi sud-estice. Aici ninge în continuare iar vântul suflă cu viteze de până la 75 km/h. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, ninsorile se vor semnala pe spaţii restrânse, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 7 grade în nordul Moldovei şi 3 grade în Câmpia de Vest.

În Capitală a nins viscolit peste noapte. Abia în partea a doua a zilei putem spera la o slăbire a vântului. Temperatura creşte foarte puţin pe parcursul zilei, de la minus 5 grade dimineaţă la minus 3, minus 2 grade la amiază.

La munte cerul va fi mai mult noros. Va mai ninge în Carpaţii Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele de ieri. La Sinaia Cotă sunt minus 6 grade, iar la Păltiniş, minus 4. Minus 5 grade sunt la prânz la Predeal, ca şi pe Semenic. Pe Ceahlău maxima ajunge la minus 11 grade.

În regiunile de dincolo de Carpaţi, aflate oarecum la adăpost de viscol, cerul va fi mai mult noros dar ninsorile se vor semnala doar pe spaţii restrânse, iar vântul va sufla slab până la moderat. În afara depresiunilor din estul Transilvaniei, maximele sunt pozitive dar numai 1, 2 grade, peste limita de îngheţ. În depresiuni, la Miercurea Ciuc minus 7 grade la prânz este o valoare sub media climatologică dar obişnuită pentru această zonă.

În sud, ninsorile mai slăbesc în Oltenia, la fel şi vântul. Însă în Muntenia va ninge abundent iar vântul va sufla cu până la 70, 80 km/oră. Regimul termic nu este prea mult sub normal: 1 grad la Drobeta şi Râmnicul Vâlcea, minus 2 grade la Craiova şi Ploieşti, minus 3 la Giurgiu şi minus 4 la Buzău. Din cauza vântului puternic, temperatura pe care o vom simţi, va fi cu cel puţin 8 grade mai mică.

Şi în Dobrogea vântul va sufla cu putere iar precipitaţiile vor fi mixte. Sunt 0 grade la amiază, la Tulcea, minus 2, la Cernavodă şi 3 pe litoral, la Constanţa.

În Moldova ninsorile se înmulţesc faţă de ieri. Vântul se intensifică din ce în ce mai mult viscolind şi spulberând zăpada. Vitezele ajung până la 75 km/h, mai ales în jumătatea sudică a regiunii.

 

Viscolul se potoleşte abia marţi. Ninsori mai cad numai izolat în nordul Moldovei iar vântul mai suflă cu putere doar la munte. Maximele sunt de la 0 la plus 2 grade în vestul şi centrul ţării şi de la minus 4 grade la 0 în Moldova, Dobrogea, Muntenia, şi bună parte din Oltenia.

 

Miercuri se întorc precipitaţiile, iar sudul ţării va fi din nou cel mai afectat. În aceeaşi măsură cad ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Dar temperatura va creşte, vor fi 6 grade la Oradea la amiază, 5 la Cluj şi Sibiu şi 7 la Timişoara. Sunt şi maxime negative: minus 2 grade la Craiova şi minus 3 la Suceava.

 

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii