Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un octogenar din Constanța, înșelat prin „metoda accidentul”

ro

26 May, 2016 11:59 1584 Marime text
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa au fost sesizaţi, ieri în jurul orei 12.50, de către un octogenar cu privire la faptul că a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut.
 
Acesta i-ar fi spus că fiul lui a suferit un grav accident de circulaţie iar pentru rezolvarea situaţiei va trebui să plătească o sumă de bani.
 
La scurt timp, la uşa apartamentului şi-a făcut apariţia o femeie, de  aproximativ 25-30 de ani, cu o înălţime de 1,60 metri, ten închis, păr negru tuns scurt, îmbrăcată cu rochie înflorată, căreia soţia persoanei vătămate i-a înmânat suma de 8.000 lei.
 
În cauză poliţiştii au deschis o anchetă în vederea identiifcării, tragerii la răspundere penală a autorilor şi recuperarea prejudicului.
 
„Pentru a nu deveni şi dumneavoastră victimele escrocilor vă sfătuim să nu reacţionaţi sub impusul emoţional, remiţând bani unor persoane care vă anunţă telefonic că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un eveniment rutier!
Să verificaţi orice informaţie prin care vi se solicită telefonic să trimiteţi bani prin terţi/mandat poştal/virament bancar unor rude, despre care vi se spune o poveste, de obicei impresionantă; sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie, cereţi sfatul unui poliţist sau apelaţi la telefonul de urgenţă 112.
Nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială - avocat, procuror, poliţist)”, transmit polițiștii constănțeni. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii