Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane, maşini, documente, plăcuţe de înmatriculare auto, descoperite prin SIS

ro

18 Sep, 2016 20:56 1309 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 543 de persoane, 126 autovehicule, 46 de documente şi 9 plăcuţe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
„În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 9 – 16 septembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 367 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen)”, precizează IGPR.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 23 mandate europene de arestare, au depistat 114 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 3 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 86 autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 36 de documente şi 9 plăcuţe de înmatriculare, semnalate de statele membre.
 
„Totodată, 176 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, conform sursei citate.
 
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar una era semnalată dispărută de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 40 de autovehicule căutate de autoritățile române și şase documente semnalate de România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii