Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare, în zeci de locații din toată lumea, pentru o cauză care-i priveşte pe români

ro

16 Apr, 2016 16:52 1720 Marime text
 
Protest de amploare, în zeci de locații din toată lumea, pentru o cauză care-i priveşte pe români. Oamenii ies în stradă pentru susţinerea familiei Bodnariu.
 
Manifestaţiile de protest faţă de Barnevernet (Serviciul Pentru Protecţia Copilului din Norvegia) sunt programate să aibă loc în mai multe oraşe din 21 de ţări: România (în 15 oraşe, printre care şi Constanţa!), Austria, Belgia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Irlanda, Norvegia, Polonia, Scoţia, Spania, Elveţia, Suedia, Marea Britanie, SUA, Canada, Hawaii, Australia, Noua Zeelandă.
 
Copiii familiei românului Marius Bodnariu şi soţiei sale norvegiene Ruth au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, în noiembrie, după ce două dintre fete ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat. Unul din cei cinci copii smulși din braţele părinţilor, bebelușul Ezekiel, a fost redat familiei stabilite în Norvegia.  

Vorbim despre o mobilizare record. Inclusiv în Norvegia, vor fi, în premieră, proteste în cinci oraşe, împotriva serviciului de protecţie a copilului acuzat de abuzuri.
 
Cum spuneam, a fost organizat un miting de susținere și la Constanța, oamenii participând la un marș, anunţat pe Facebook, de la Casa de Cultură către City Park Mall.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii