Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subiectul ”Bodnariu”, dezbătut cu ambasadorul Norvegiei la București

ro

18 Jan, 2016 20:13 1731 Marime text
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în cadrul unei întâlniri avute astăzi, la Parlament, cu ambasadorul Norvegiei la București, a fost informat cu privire la situația copiilor din familia Bodnariu, precum și cu intenția autorităților de la Oslo de a modifica legislația în domeniu.
 
"Am abordat o serie de teme de interes bilateral, bineînțeles că dintre ele nu putea să lipsească situația familiei de români din Norvegia ai cărei copii au fost luați de autoritatea de protecție locală. Doamna ambasador mi-a dat asigurări că legislația norvegiană integrează legislația internațională privitoare la protecția drepturilor copilului, că această legislație se bazează pe considerentele de interes superior al copilului, care prevalează în fața altor prevederi și că autoritățile care se ocupă de acest caz vor trata, evident, în baza legislației. (...) Mi-a sugerat că există, probabil, o diferență de percepție și de raportare, în Norvegia. Autoritățile se bucură de toată încrederea cetățenilor că dau dovadă și de profesionalism, și de respectarea legii când au asemenea dosare", a precizat, într-o conferință de presă, Tăriceanu.
 
El a reamintit, în context, că există o delegație parlamentară, din care fac parte membri ai Senatului și ai Camerei Deputaților, care s-a deplasat în Norvegia pentru a se informa cu privire la cazul Bodnariu.
 
"Sunt, din informațiile pe care le-am primit, aproximativ 53.000 de cazuri, anual, în care autoritățile pentru protecția copilului sunt sesizate cu rele practici îndreptate împotriva copiilor. Nu este un caz singular, mi-a explicat ambasadoarea Norvegiei", a afirmat șeful Senatului.
 
Tăriceanu a subliniat că prin această întrevedere a încercat să își facă datoria atât ca președinte al Senatului, cât și ca om. El a precizat că, în cadrul întâlnirii, a discutat cu ambasadorul norvegian la București și aspecte ce privesc o eventuală schimbare a legislației în domeniu în Norvegia.Sursa foto: e-politic.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii