Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:31 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţia Senatului României revine astăzi în ţară Senator constănţean, implicat în cazul Bodnariu (galerie foto)

ro

22 Jan, 2016 00:00 1966 Marime text
Din delegaţia Senatului României care a plecat în Norvegia pentru a discuta cu oficialii acestei ţări despre cazul familiei Bodnariu a făcut parte şi senatorul constănţean Marian Vasiliev (UNPR).
 
În ziua plecării, senatorul constănţean scria pe pagina sa de Facebook: „În drum spre Norvegia, împreună cu colegii mei, senatorii Titus Corlăţean şi Ben-Oni Ardelean. Suntem delegaţi de Senatul României să facem tot ce este posibil pentru rezolvarea situaţiei familiei Bodnariu. O misiune delicată, în care pârghiile diplomaţiei parlamentare trebuie să fie foarte eficient folosite... Vă voi ţine la curent cu tot ce se va întâmpla. O zi buna tuturor!”.
 
Şi aşa a făcut. La scurt timp după ce a ajuns în Norvegia, delegaţia română a avut parte de prima întâlnire importantă cu oficialităţi locale. „Astăzi (n.r. 20 ianuarie) este poate cea mai importantă etapă a delegaţiei... Ne vom întâlni cu Fylkesmanen (guvernatorul/prefectul regiunii), precum şi cu familia Bodnariu”, posta Vasiliev pe Facebook.
 
Discuţiile s-au purtat pe parcursul a patru ore, iar primele impresii par a fi de bun augur. „Discuţii de peste patru ore cu guvernatorul regiunii Sogn og Fjordane, doamna Anne Karin Hamre, precum şi cu reprezentanţii Consiliului Local... argumente, puncte de vedere... Am încheiat întâlnirea într-o notă optimistă”, spunea senatorul constănţean.
 
A urmat apoi un alt moment mult-aşteptat: întâlnirea cu soţii Bodnariu şi expunerea situaţiei din viziunea acestora. „O întâlnire care m-a mişcat profund. Durere, îngrijorare şi speranţă. Lacrimi şi rugăciune. Pregătirea planului care să ne ducă la succes. O familie cu sufletul sfâşiat, dar încrezătoare în Dumnezeu şi în bunătatea, în final, a oamenilor. O familie cu sufletul ars de dorinţa de a-şi strânge copiii la piept. Familia Bodnariu”, aşa descria Marian Vasiliev întâlnirea cu soţii Bodnariu.
 
Ieri, întâlnirile cu oficiali din Norvegia au continuat. De data aceasta, pe agenda de lucru a delegaţiei Senatului României a fost inclusă o întâlnire cu reprezentanţii Parlamentului Norvegiei. În jurul orei 16.00, senatorii români erau în plin dialog cu membrii Comisiei de Muncă şi Asistenţă Socială din Parlamentul Norvegiei. Delegaţia Senatului României va reveni astăzi în ţară, iar rezultatele concrete ale deplasării în Norvegia să sperăm că nu vor întârzia să apară.

Sursa foto: Facebook

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadana anton 24 Jan, 2016 10:39 senatorii nostrii au uitat si de copii din ROMANIA care traiesc cu 84 lei sica invatamantul se face inca prin metoda fondul clasei chiar si la gradinita