Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:50 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Bodnariu, discutat în Parlamentul European

ro

21 Jan, 2016 23:01 756 Marime text
Europarlamentarul liberal Daniel Buda a anunţat că, dosarul familiei Bodnariu din Norvegia, dar și sistemul de protecție a copilului din acest stat vor fi analizate în Parlamentul European. Se doreşte identificarea mecanismelor prin care Comisia Europeană să intervină când se constată că procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emoționale minorilor sau părinților. Dezbaterea din plenul Parlamentului European va fi programată să aibă loc în aproximativ trei săptămâni.
 
Potrivit acestuia, cetățenii români trebuie să fie protejați indiferent de țara în care se află și indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind de altfel interzisă de normele de drept internațional, iar reprezentanții autorităților publice la nivel național și european trebuie să facă tot ceea ce este necesar în acest sens: "Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sânul mamei fără să existe date sau indicii temeinice că dezvoltarea acestuia ar fi afectată în baza unei simple decizii administrative, sub pretexte ținute departe de ochii opiniei publice".
 
Acesta anunță că în cursul zilei de astăzi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniți în principal din România, de la toate grupurile politice, dar și din țări precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta și Spania, au solicitat dezbaterea acestui caz în Parlamentul European.
 

Sursa foto: ziardecluj

Ti-a placut articolul?

Comentarii