Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE, despre cazul Bodnariu „Acţiunea privind copiii familiei nu are aspecte religioase”

ro

13 Jan, 2016 21:22 1664 Marime text
 
Demersul de comunicare publică în cazul Bodnariu a ținut cont de dorințele exprimate de familie, dar și de sensibilitatea situației, fiind luată în calcul respectarea legislației, dar și a familiei, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Raluca Lunculescu, într-o conferință de presă. Aceasta a mai anunţat că minorii vor putea fi vizitaţi de consul ambasadei României la Oslo.
 
Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt MAE, a prezentat, într-o declarație de presă, demersurile autorităților din România în privința soluționării cazului familiei de români ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene, informează România TV.
 
Autorităţile române se află permanent în contact cu familia Bodnariu, în Norvegia, şi i-au recomandat doi avocaţi norvegieni care s-au ocupat de cazuri similare, a anunţat purtătoarea de cuvânt a MAE, Raluca Lunculescu, potrivit România TV.
 
Aceasta a precizat de asemenea că atât Barnevernet, cât şi familia Bodnariu au confirmat că acţiunea privind copiii familiei nu vizează aspecte religioase.
 
Cazul copiilor familiei Bodnariu, preluaţi de Barnevernet (n.r. instituţia de protecţie a copilului din Norvegia), nu are implicaţii de natură religioasă, lucru confirmat atât de instituţie, cât şi de familie, a declarat Raluca Lunculescu, purtătoarea de cuvânt a MAE.
 
„S-a tinut cont de dorinta familiei si respectarea legislatiei norvegiene. Interesul copiilor si al familiei este un principiu primordial. Dorim sa evitam orice elemewnte sau actiuni care pot sa creeze orice fel de daune. (...) Astazi Ambasada Romaniei a avut discutii la cald la Ministerul de Externe. La Ministerul de Externe ambasadorul a propus realizarea unei cooperari politice in acest caz. Ambasadorul roman a transmis mesajul ferm al autoritatilor romane privind intensificarea discutiilor pentru gestionarea optima a cazurilor de acest gen. Ancheta Barnevernet nu a pus in discutie aspecte religioase", a declarat Raluca Lunculescu, conform România TV.
 
Ambasadorul României la Oslo, consulul român şi un expert din MAE au avut mai multe întâlniri cu familia Bodnariu şi au analizat cum îi pot sprijini autorităţile române.
 
 
Sursa: România TV
Sursa foto: europeanul.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii