Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potopul de zilele trecute a inundat mai multe săli de la Universitatea „Ovidius“

ro

09 Oct, 2016 13:10 2239 Marime text
Ploaia torențială care s-a abătut asupra Constanței în cursul nopții de vineri spre sâmbătă a inundat și nouă săli de la sediul de pe bulevardul Mamaia al Universității „Ovidius“. Este vorba despre încăperi ale tipografiei, bibliotecii universitare, dar și ale căminelor studențești. 

Angajații universității au constatat situația în jurul orei 5:00 de dimineață, atunci când nivelul apei atingea deja un metru și jumătate, a declarat pentru ZIUA de Constanța purtătorul de cuvânt al Universității „Ovidius“ Valentin Vanghelescu. Inițial, angajații universității, ajutați de echipa RAJA au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei, însă în cele din urmă, în jurul orei 14:00, au cerut și intervenția unei echipe de la ISU Dobrogea. 

Apa a fost evacuată în mare măsură din sălile afectate, urmând ca acum reprezentanții universității să facă evaluarea pagubelor. Din primele estimări, a fost afectată aparatura tehnică a tipografiei, însă un bilanț oficial va fi comunicat ulterior. 

Purtătorul de cuvânt al universității a  mai spus pentru ZIUA de Constanța că este pentru prima dată când au loc astfel de inundații în sălile de la demisolul clădirilor de la sediul de pe bulevardul Mamaia, iar totul s-ar fi întâmplat din cauza suprasolicitării coloanei principale de canalizare de pe bulevard, iar apa a refulat. 

„Universitatea Ovidius din Constanța a făcut o adresă către SC RAJA SA pentru remedierea situației, mai ales că pronozele meteo sugerează că va ploua și în zilele care urmează și nu ne-am dori ca situația să se repete“, declarat Valentin Vanghelescu. 

sursa foto: Facebook/ Daniela Hanțiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii