Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Slovenia - Cod roșu de ploi torenţiale şi risc de inundații

ro

27 Oct, 2023 12:12 878 Marime text
Sursă foto: Pexels
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru data de 27 octombrie 2023, un cod roșu de ploi torențiale cu risc de inundaţii și vânt cu viteză la rafale de peste 100 km/h.
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru data de 27 octombrie 2023, un cod roșu de ploi torențiale cu risc de inundaţii și vânt cu viteză la rafale de peste 100 km/h.
 
De asemenea, există riscul producerii unor alunecări de teren, în special în zonele care au fost calamitate în cursul inundațiilor din luna august 2023 și unde infrastructura nu a fost încă refăcută. Inundații sunt posibile și în zona de coastă.
 
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.
 
Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://ljubljana.mae.ro/, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Întrevederea secretarului de stat Daniela Gîtman cu o delegație din MAE și din Ministerul pentru Imigrare și Integrare din Danemarca
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii